Sånn får du henne i godt humør på første date

Du kan betale for drinken hennes, du kan flørte og fortelle hvor betatt du er, ja du kan vel ligne på Hugh Jackman - hele sulamitten trumfes gjennom på en sikker måte: Få henne til å le!

Emma Johannson
Forfatter

Hvis du kan få en kvinne til å le, kan du få hun til alt, påsto verdens største sexsymbol Marylin Monroe og hun hadde visst mye kunnskap om nærkontakt mellom menn og kvinner.

Flere teorier gir henne medhold. Blant annet at humor signaliserer ekte interesse fra mannens side - og dessuten indikerer det at han har gode gener. (Og er altså godt egnet som far til fremtidige barn).

En god latter fører mennesker tettere og trumfer i de aller fleste tilfeller både velstand og et pent ytre. Du kan betale for drinken hennes, flørte som bare det og til og med se ut som en filmstjerne… Eller for å få henne til å bli tiltrukket av deg kan du også bare få hun i godt humør.

Men hvordan lykkes man da med å få kvinnen til å le? Noen vil synes at bare tanken på det er skremmende, at oppgaven blir enda mer umulig. Man kan ikke uten videre bare bestemme seg for å være morsom? Men jo, hvorfor ikke? Og man kan øve seg.

Fortell en rar historie

En god historie trenger i utgangspunktet ikke være morsom. Den kan være grotesk, annerledes, urettferdig eller rar… En dansk skuespiller og satiriker, Frederik Cilius Jørgensen, skrev nylig et innlegg på Facebook om elendig service i forbindelse med en flyreise fra Italia. Alt gikk til helvete - og innlegget hans gikk viralt. Hvorfor? Fordi hans formuleringer av forsinkelser, avlysninger, endringer, ekstra utgifter og frustrasjoner først og fremst var… morsomme!

Læs også: 6 tips som gjør datingen din morsom og suksessfull

Godhjertet tull

God humor er ikke å gjøre narr av andre. Det virker tvert imot støtende. Godhjertet tull derimot kan løfte stemningen. En skuespiller som har laget en haug med parodier av kjente folk sa en gang at han ikke var i stand til å parodiere folk han ikke likte. Når man erter noen må hjertet også være med.

Bruk spørsmål

Ikke prøv å lære deg vitsen utenat hvis det ikke faller deg naturlig å fortelle vittigheter. Du trenger jo heller ikke være morsom hele tiden. En måte er å stille spørsmål som resulterer i morsomme svar. F. Eks. Hva er ditt verste kjøp eller din mest spesielle ferie? - Har du noen gang sendt sms til feil person? Bommerter har det med å bli underholdende med tiden.

Selvironi og sarkasme

Mennesker som har selvironi er avvæpnet. Når det morsomme og kleine peker tilbake på fortelleren, kommer de fleste av oss til å le og slappe mer av: Her er det tydeligvis en som ikke er så selvhøytidelig. Sarkasme derimot er mer tricky og kan fort bli tolket feil. Ikke alle oppfatter når en spydig kommentar er ment som en spøk.

Overraskelser

På en ny date er uforutsigbarheten ofte er vilkår: Snakker vi bra sammen? Lever vi opp til hverandres forventninger? Liker vi hverandre? Å le sammen har en avslappende effekt og opprettholder en lett tone og atmosfære. Overrask hennes f. Eks. Med å invitere henne på en usedvanlig date (det kunne jo vært å dra på et humor show).

Det gir ingen forsikring om at hun blir forelsket i deg, men hun kommer i godt humør og vil synes du er ålreit. Alle liker å være i godt humør.

Læs også: 7 grunner til at du kan forelske deg på et splittsekund

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.