Sånn får du fart på kjærlighetslivet ditt

Du har fått nok av å høre at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves - at tålmodighet er en dyd. Så hvorfor vente? - alt kan skje på en dag.

Emma Johannson
Forfatter

Det er uutholdelig å vente. Når nettet er for tregt, bussen ikke kommer, når køen på Rema er lang eller når trafikken står helt stille. Det er noe man kan bli sinnsykt av!!! Og det er som om at jo fortere alt går, jo mer utålmodige blir vi.

Akkurat med kjærligheten virker det å være en annen sak. Her kan den ene dagen etter den andre fint gå, mens vi håper på at mirakler snart vil skje. Og imens smører vi oss med tålmodighet, uke etter uke - måned etter måned, år etter… Alt kommer jo til den som venter, har vi hørt, ikke sant? Tålmodighet er en dyd?

Men har du ikke fått nok av den typen ordtak?

Det gir ikke mening å vente på at livet skal skje. Det skjer nemlig først når du bestemmer deg for at det skal skje. Det er som forskjellen på drømmer og mål. Drømmer er fluffy - mål krever en strategi. For å følge drømmene dine, må du ha en plan.

Og du trenger bare én enkelt dag for å legge den. Du ble født på én dag, du kan forelske deg på én dag, du dør én dag. Alt kan skje på én dag. Også det å få fart på kjærlighetslivet ditt.

Steg for steg

Hvem har vel ikke utsatt noe de har bestemt seg for? Vi begynner å trene. På mandag. Slankekur? På mandag. På den måten gir vi oss selv en behagelig forsinkelse og har fortsatt et frirom. Men frirom til hva da? Det er som den gamle katten som går rundt den varme grøten, og det gagner ikke den gode hensikten som egentlig ligger bak. Hvem vet hva som skjer imorgen? Grip dagen i dag. Legg en liten steg-for-steg-plan for å komme i gang med online dating. Start med å opprette en profil på justkiss.no. Utforsk mulighetene. Plutselig er du i gang.

Hva betyr mest for deg?

Hva er det viktigste i livet ditt? Er det fred og ro, og god tid? God helse? (Man skal ikke ha spesielt dårlig helse før man forstår hvor viktig god helse er). Er det nære venner og familie? Kjærlighet? Pleier du det som er viktig for deg? Eller begrenser du deg til å konstatere hva som mangler eller ikke fungerer? Ha fokus på det som skal gå bra.

Læs også: Hater du å fortelle om deg selv når du er på date?

Nyter du livet?

Gjør du ting som gjør deg glad? Det er mange måter å nyte livet på, og det handler ikke nødvendigvis om å være rik og vellykket. Det handler i større grad om å utvikle et positivt syn på livet og ha vaner og interesser som skaper glede. Omgås du med de menneskene du liker - og som liker deg? Din tiltrekningskraft blir sterkere når du er god mot deg selv.

Gi slipp på fortiden

Har du evnen til å legge dårlige opplevelser bak deg? Fortiden kan ikke endres, men den kan ha mer eller mindre innflytelse på deg. For noen mennesker er den som en tung ryggsekk som er pakket klar for speiderleir, og det hjelper ikke at velmenende venner råder deg til å legge fortiden bak deg. Menneskehjernen takler negative og positive opplevelser forskjellig. De negative inputene krever mer tankevirksomhet og lagres derfor bedre. Det krever noen aktive valg for å gi slipp på en følelsesmessig belastende fortid. En av dem er å ikke ha for høye forventninger. Du er ikke ulykkelig fordi ditt forrige forhold tok slutt. Du er ulykkelig fordi du ønsket at det skulle vare for alltid.

Gi det en sjanse

Hva et det mennesker angrer mest på? Det er det lett å svare på: Dét man ikke fikk gjort! At de ikke fullførte utdannelsen de trengte for å få drømmejobben, ikke kontaktet den mannen eller kvinnen de var interessert i. Det er mye mer surt å angre på at man ikke en gang har prøvd, enn å ha prøvd og ikke kommet helt i mål. «Jeg prøvde hvertfall» er så mye mer tilfredsstillende enn «bare jeg hadde gitt det en sjanse». Og i online dating er oddsene dine mye bedre enn ute i den store verden - utelivet, fritidsaktiviteter eller på arbeidsplassen. På Justkiss.no møter du raskt mennesker som også søker etter en kjæreste, akkurat som deg, så ikke vent lenger hvis du vil ha litt fart på kjærlighetslivet ditt. Gi det en sjanse.

Læs også: Tar du sjansen når den byr seg?

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.