Derfor skal du finne noen å holde hender med

Vi holder små barn i hånden for å passe på dem. Gir en hånd til de eldre hvis de er ustødige. Hilser høflig med et fast håndtrykk - og så holder vi hverandre i hånden når man har blitt et par. Å strekke seg etter kjærestens hånd er kanskje ikke det mest romantiske man gjør, men det er flere fordeler ved å flette fingre. Her har du en håndfull:

1. Skaper trygghet

Å holde noen i hånden skaper trygghet og gir straks en følelse av å høre til. Andre forstår også med en gang når noen går hånd i hånd at de hører sammen. Det har altså høy symbolsk- og signalverdi.

2. Reduserer stress

Vi har mange nerver i fingerspissene og hendene, og selv en liten berøring over håndflaten virker beroligende. Når vi holder hender går nivået av stresshormonet kortisol ned, og øker utskillelsen av kjærlighetshormonet oxytocin. Det får oss til å føle oss vel og forsterker følelser som medfølelse og tillit.

Læs også: 6 tips som gjør datingen din morsom og suksessfull

3. Lindrer smerte

Det er vitenskapelig bevist at smerte oppfattes mindre uutholdelig når noen holder oss i hånda. Den korte forklaringen er at det senker både blodtrykket og hjerterytmen, og får oss til å slappe mer av i muskulaturen. Forskere på et israelsk universitetet har bevist at hjernebølger synkroniseres når vi holder noen vi liker i hånda, og det er en effektiv måte å lindre smerte på.

4. God flørt

Kroppsspråk er viktig når vi flørter med hverandre, og lett berøring eller å strekke seg ut etter noen sin hånd eller håndledd f. Eks for å gå sammen over en trafikkert vei, det skaper søt musikk og avslører en viss lidenskap.

5. Motvirker ensomhet

Man kan føle seg ensom både alene og i selskap med andre, men hvis noen tar hånden din, vil ensomhetsfølelsen fortrenges. I Japan har man faktisk bygget en robothånd som kan holde deg i hånden og gi deg en trøstende eller hengiven klem på kommando. Osampon Kanojo heter denne hånden, som har en overflate som minner om menneskehud.

Får vi lov til å foreslå et alternativ: Sånn finner du en kjæreste i 2022

Er du klar til å satse på kjærligheten?

Kjærligheten kommer ikke og banker på døren. Men med vår unike matchmaking-teknologi kan vi hjelpe deg med å finne noen du kan dele livet ditt med. Du svarer på spørsmålene, og vi finner ut hvem som passer best for deg.

Opprett gratis profil
Emma fra JustKiss

La meg hjelpe deg med å finne den rette ❤️

Er du mann eller kvinne?

Beklager, dette nettstedet bruker funksjoner som nettleseren din ikke støtter.

Oppgrader til en nyere versjon av Firefox, Chrome, Safari eller Edge, så er du klar.