7 tegn på at du har funnet en helt fantastisk mann

Tar han det på strak arm når temperamentet ditt løper løpsk? Kan du regne med han - og kan han sette fart på både lidenskapen og latteren?

Emma Johannson
Forfatter

Tvilen kan komme snikende - spesielt i et helt nytt forhold. Også senere forsåvidt: Er han egentlig den rette? Hvis du (selvfølgelig helt diskret og uten å innrømme det for en levende sjel) sammenligner han med venninne dine sine menn og kjærester, er han da toppscorer i helt-fantastisk-mann-ligaen? Du kan regne med at han er det hvis du kjenner han igjen i disse 7 utsagnene.

1. Han kjenner ditt kjærlighetsspråk

Det er 30 år siden parterapeuten Gary Chapman utga boken om de 5 kjærlighetsspråkene. I mange år før utgivelsen satt han og lyttet til par som savnet kjærlighet og tilstedeværelse, og han kom frem til at det måtte være et mønster. Hva var det helt konkret at disse menneskene savnet? Svarene sorterte han inn i 5 kategorier og i dag har han solgt over 20 millioner eksemplarer. De 5 språkene er anerkjennende ord, kvalitetstid, praktiske tjenester, gaver og fysisk berøring. Hvis den mannen du har funnet, vet hva som gjør deg mest lykkelig, ja da…

2. Han er stabil

Kan du regne med han? Gjør han hva han sier og sier hva han gjør? En pålitelig og stabil mann er så mye mer tiltrekkende - og avslappende - enn en mann med humørsvingninger, overforbruk av hva som helst, eller har et kreativt forhold til sannheten.

3. Han tar dine følelsesutbrudd på strak arm

Sure, irriterende, triste eller rasende kvinner er ren amfetamin for menns hukommelse. Plutselig kan de huske at de mangler å kjøpe noe på butikken, at de har lovet å jobbe overtid eller hjelpe Leif som bor i nr 14 med å hente ved. Da forsvinner de på flekken! Og hvis de i forveien har prøvd å smøre på litt olje med et “slapp av” er de borte før du vet ordet av det. Noen menn tar i midlertid ikke avstand, de lytter. De tar følelsesutbrudd på strak arm, lytter, støtter og spør om det er noe de kan gjøre. Er det en sånn mann du dater? Ikke gi slipp på han!

Læs også: Åh gud, jeg skal på date - hva gjør jeg??

4. Han treffer spikeren på hodet når han gir deg gaver

Det kan være skikkelig vanskelig å kjøpe gaver. Vi vil jo helst gi (og få) noe som gleder. Men hva??? Man kan vel ikke si det er helt avgjørende, men det er jo deilig å ha en kjæreste som treffer spikeren på hodet når han kommer med en gave. Når han har fulgt med på detaljer og husker det hvis du har sagt at du mangler noe.

5. Han gir deg plass

Man gir mye av seg selv når man får en partner. Tilpasser seg selvfølgelig hverandre. Men det skal samtidig være plass til å være seg selv. Til å dyrke interessene sine, som man kanskje hverken deler eller forstår, og til å se vennene sine uten at man blir møtt med surmuling, sjalusi og kritikk. Eller blir han bare en anelse sjalu? Da er han nok ganske interessert i deg.

6. Han sier ting som varmer

Gjør han deg glad og får han deg til å le? Det er ikke helt feil hvis han klarer å sette fart på lidenskapen i tillegg til latter. En god latter fører mennesker tettere sammen, fordi det får oss til å føle at vi er på bølgelengde. Og hvis han på samme tid sier smigrende og søte ting som gjør deg varm om hjertet, ja da er jo det ganske fantastisk, er det ikke?

7. Han overrasker deg

I begynnelsen er alt nytt, uutforsket og spennende, men etterhvert sniker rutinene seg inn og uten små overraskelser kan et forhold fort bli litt forutsigbart (litt kjedelig?). Så små overraskelser må til. Eller store? Kan han finne på å pakke med seg en piknikkurv med en kald flaske vin i? Hente deg på stasjonen uten at det var avtalt? Prøv å legge merke til de fysiske tegnene som oppstår hos mennesker som blir positivt overrasket: Øyebrynene hever seg, kjeven faller en smule ned og blir til et stort smil. Pupillene utvides. Kroppen reagerer positivt på hyggelige overraskelser og den som overrasker blir tilsvarende glad for å gjøre det. Win-win situasjon.

Læs også: Derfor er det en god idé å betale for din datingprofil 

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.