7 små triks som booster kjemien på første date

Kjemien må være der. Den spesielle følelsen av gjensidig sympati og tiltrekning, som får forlegenheten til å fordufte. Som gjør det lettere å snakke sammen og vanskeligere å bryte opp. Men kjemi..? Hvordan får man innflytelse på den?

Emma Johannson
Forfatter

Tenk om menneskelig kjemi kunne gjøre om til en formel eller blandes i et reagensglass med en antennelig forbindelse – eller en eksplosiv og sexy sammensetning som et resultat? Kjemi handler om å være på samme bølgelengde. Men selv med de beste intensjoner, hender det at den bare ikke er der. Slik at man må gå videre hver for seg. Men ellers? Små ting kan øke kjemien mer enn du tror.

1. Positive forventninger

Det er ikke noe magisk triks i dette rådet, men forventningene din kan gjøre noe magisk med kjemi: Tillat deg selv å glede deg til daten, tenk positivt. Hvis du forlater hjemmet med skuldrene hevet: – Det er sannsynligvis ingenting når det kommer til stykket (kanskje fordi den siste daten viste seg å være en skuffelse), men du kan enkelt skape det som kalles en selvoppfyllende profeti. Det handler om at oppførselen din justerer seg etter det du tror kommer til å skje. Og ved å gjøre dette, bidrar du selv til at det virkelig skjer. Du kan også skape en positiv selvoppfyllende profeti: Det vil garantert bli en fin kveld og min date virker som den rette.

2. Kvel nervøsiteten ved å nevne den

Det er vanskelig å ignorere nervøsitet og usikkerhet. Disse følelsene siver ut som røyk fra en utett ovn. Kroppstemperaturen stiger, blikket skjelver og det hele føles vanskelig. I stedet for å prøve å skjule nervøsiteten, kan du kvele den ved å nevne det. Si det høyt. Innrøm at du sitter der med en viss skjelving, ha litt moro med det. Da vil du avsløre din sårbarhet og samtidig vise mennesket over deg tillit. Og tillit går hånd i hånd med trygghet, noe som styrker kjemien.

3. Smil med hele kroppen

Hvem går på en date uten å ta med seg smilet? Lykkelige mennesker har mer attraktivt enn seriøse mennesker. Men det hjelper ikke å smile hvis hele kroppsspråket er som en lukket bok. Vend for eksempel ikke siden til daten din (med mindre dere går tur). Et lite triks er også å speile daten din. Ikke slik at det ender opp som et klovnenummer, det er ikke å anbefale, men prøv å sitte i samme positur (tilbakelent, med bena krysset, eller hvordan det nå er). Du kan også bestille det samme å drikke.

4. Snakk om deres felles favoritt-temaer

Har dere felles interesser? Det sier seg nesten selv at samtalen glir best når dere snakker om noe som begge er opptatt med. Det skaper samhold å holde seg til disse favoritt-temaene og dere kjenner hverandres sannsynligvis til en viss grad allerede gjennom meldingsutveksling.

5. Behagelige klær

Du kan bli fristet til å kle deg usedvanlig smart, sexy og fresh når du skal på en date. Hvem vil ikke se så deilig og flott ut som mulig? Men konsentrerer deg først og fremst om å ta på deg  noe du er komfortabel i. Alt er lettere når du føler deg komfortabel. Du slapper mer av.

6. Berøring, flørt, komplimenter

Kan du streife datens hånd eller skulder? Selv en liten berøring vil indikere om det er fysisk tiltrekning til stede, og kontakten blir på samme tid en søt flørt. En uforpliktende tilnærming i tråd med god øyekontakt. Og hvis du (ennå) ikke har mot til å flørte, kan du prøve med et kompliment. De fleste blir glad for en anerkjennende bemerkning.

Foreslå at dere møtes igjen

Er det en veldig god date? Da bør du foreslå at dere møtes igjen. Ikke vent til du har kommet hjem til skjermen og vil skrive takk for sist. Du tror kanskje at det er innlysende at dere snart vil møte igjen, for dere har jo hatt det bra på deres første møte. Men daten din kan være i tvil og tro at du bare er høflig. At du alltid er så snill og imøtekommende mot alle du møter. Vedkommende vil sette pris på en forsikring: Selvfølgelig håper og satser du på at dere kan forvente å se hverandre igjen.

Kjemien var jo veldig god.

Les også: 7 spørsmål du skal stille deg selv hvis du tror det er vanskelig å finne en kjæreste på nettet

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.