12 tips som gjør deg (mye mer) ettertraktet

Skjer det for lite? Får du for få svar når du skriver til noen? Gi deg selv og din profil en rask servicesjekk. Små endringer kan utgjøre en stor forskjell – både i online dating og ellers.

Emma Johannson
Forfatter

Stresser du over at tiden går uten at du klarer å få en date? Skjer det for lite? Fortvil ikke, for med små endringer kan du gjøre en stor forskjell og bli (mye mer) ettertraktet. I online dating - og generelt sett.

Bli inspirert av disse tolv spørsmålene som har betydning for din livsglede, trivsel og lyst.

1. Hva må til?

Har du akseptert at din normale tilstand er kjedelig? Trist? Ulykkelig? Spør deg selv hva som kreves for å gjøre deg lykkelig. Sett deg et mål som vil gjøre deg fornøyd og tenk over hvem du omgir deg med. Humør er smittsomt, så er de sure eller glade? Du har like mye rett til å være lykkelig som alle andre. Fokuser på positive ting. Og hvis du allerede tenker at det bare må være sånn, så reis deg i det minste opp og gå en tur. Noe som fører oss til punkt to.

2. Er du energisk?

Bare 20-30 minutter under åpen himmel vil bedre humøret ditt, for frisk luft og trening utløser endorfiner. Og jo mer natur, dess bedre. En tur i skogen eller ved sjøen vil klarne tankene og forbedre hukommelsen. Hvem vil du helst date? En som kommer inn med glød i ansiktet og vindblåst hår? Eller noen som stønnende har reist seg fra sofaen?

3. Hvor målrettet er du?

Legg konstruktive planer for hva du tenker som vil gjøre deg lykkelig. Det kan for eksempel være å spare til noe du ønsker. Det kan også bare være å planlegge noe som får deg ut av sengen tidlig i stedet for at du får lyst til å sove videre.

4. Sover du godt?

God søvnkvalitet og glede i livet er nært beslektet og mangel på søvn skaper lett følelsesmessig ustabilitet. Det sier seg egentlig selv at du har mest overskudd når du er uthvilt. Og da vil du også se bedre ut.

5. Er du gavmild?

Kjenner du en ekte gjerrigknark som konsekvent velger den tynneste blomsterbuketten eller den rimeligste vinen de kan oppdrive, hvis han/hun ikke kan unngå å gi noe? Den type personer er irriterende. Litt komiske, men irriterende. Hovedsakelig fordi de fleste av oss liker å gi gaver, men vi foretrekker å gjøre det hvis det er normen. Vi vil ikke lenger få lyst til å gi bort noe, dersom de bare tar imot. Å være sjenerøs er givende og det handler ikke bare om penger.

6. Vil du bruke penger på opplevelser?

Apropos å gi, så sier man at penger i seg selv ikke er lykke. Men utsagnet føles ikke helt overbevisende, dersom du mangler dem. Men folk som bruker penger på å gjøre noe, fremfor å eie noe, er ifølge en rekke studier generelt mer lykkelig.

7. Gjør du noe ut av deg selv?

Hvem går på date uten å først se seg selv i speilet? Mye av den fysiske tiltrekningen mellom mennesker oppstår ikke fordi vi har en viss høyde og spesielle mål. Vi reagerer på ting som velpleie, sunt hår, pene tenner, en oppreist holdning... Det høres ut som jeg er i ferd med å selge en hest, men hvor godt du tar vare på deg selv forteller oss hvor mye du tar vare på helsen din.

8. Rekker du ut en hånd?

Hva er det folk angrer mest når på når livet deres er i ferd med å ebbe ut? At de ikke arbeidet mer målrettet slik at de kunne ha etterlatt seg en større arv til barna? Nei, det døende mennesker angrer mest på er at de ikke har brukt  mer tid med familie og venner. Ved å rekke ut en hånd og holde kontakten med ditt nærmeste nettverk, kan du øke din egen livskvalitet og glede.

9. Husker du å være takknemlig?

Det er ingenting galt med å ønske seg en nyere bil, en flottere bolig, en full bankkonto eller en søt kjæreste... Vi higer alle etter mer. Men det bør ikke stoppe oss fra å være takknemlig for det vi allerede har. Høres det litt rart ut? Kanskje, men følelsen av takknemlighet øker livsgleden, derfor er den verdt å dyrke. Det er alltid noe å sette pris på.

10. Har du prøvd å meditere?

Det sies at meditasjon får stressignaler i kroppen til å forsvinne. Når du mediterer, kan du bli rolig og mer avbalansert, noe som gir deg oversikt og klarhet. Og når er du mest fornøyd? Det er når du har kontroll, er det ikke?

11. Har du et kjæledyr?

Vi kan leve som hund og katt, noe som ikke er så bra, eller vi kan leve med hund og katt. Straks bedre. Mye, mye bedre. Særlig menn er ansett for å være mer attraktive, dersom de har en hund. En fransk studie sier at sannsynligheten for at en kvinne gir telefonnummer til en mann med en hund, er tre ganger så høy som om han er uten hund. Kjæledyr er et slags empati-stempel. Dyrenes eiere tar godt vare på dem og er derfor ordentlige og ansvarlige.

12. Tar du deg selv (for) alvorlig?

Å ta seg selv på alvor er bra. Inntil det ikke er det lenger, siden tiltrekningen øker når du er i stand til å være litt morsom på egen bekostning, og når du flytter fokus fra deg selv og over til daten din. Med andre ord, vær heller interessert enn interessant. Noen (spesielt kvinner) mener at tiltrekningen kommer av at de spiller litt kostbare og ikke er for lette på tråden... men resultatet av en ny tysk undersøkelse viser at vi først og fremst er tiltrukket av mennesker som vi synes det er enkelt å forstå. Det vil si at vi forstår deres intensjoner og atferd og ikke trenger å gjette oss til det.

Les også: Derfor er det en god idé å betale for din datingprofil 

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.