Velg et profilbilde som gjør kvinner mo i knærne – få hjelp her

Kjære flotte menn derute. Det har vel gått opp for deg, at kvinner legger stor vekt på, hvordan du ser ut på bilder. Et bilde er det første man ser og forskning viser at vi danner oss et bilde av hvem og hvordan en annen person er innen to sekunder. Derfor er det utrolig viktig, at du har et godt bilde av deg selv når du vil gjøre suksess på nettet.

Emma Johannson
Forfatter

Bare tenk på en bilforhandler eller en eiendomsmegler – kun de beste sidene vises når du skal fange blikket og interessen til en ny person. Du kan bruke denne strategien i jakten på kjærlighet.
Jo bedre bilder, dess større er sjansen din for å vekke interesse hos det motsatte kjønn. Du legger sannsynligvis også stor vekt på hvordan kvinner ser ut på bildene sine.

Hvis du er ikke en stor linselus, ikke bekymre deg. Single.dk er her for å hjelpe deg. Vi har listet opp 18 do's og don't for hvordan du kan ta deg best mulig ut på bilder. Les her og optimaliser sjansene dine på nettdating.

Do’s

1. Se velpleid ut

Det faktum at du er velstelt appellerer til kvinner.
Ta et bilde på en god dag, når du føler deg fin og ser velstelt ut i ansiktet.
Det vil vi sette pris på. Hvis det er nødvendig, få tak i en trimmer.


2. Velg en god bakgrunn

Velg en spennende bakgrunn som pirrer nysgjerrigheten vår. Det kan for eksempel være et eksotisk sted eller en stor begivenhet bak deg.
Husk at tørkestativet ditt ikke teller som en hendelse.

"Bedre uten smil enn et overdrevet smil. Du kan la være å smile uten å se sint ut. Modelfoto: iStock.”

Hvis du ikke har mulighet, så velg noe nøytralt og helst ute – en vegg, skogen eller noe annet som ser fint ut. Men se opp for lyset…

3. Lek med lyset

Drei kameraet litt rundt og finn en inngangsvinkel der lyset fremstiller deg best. Motlys er sjelden en vinner, så det bedre å ta et bilde i skyggen.

Det er en god idé å ta bilder på ettermiddagen eller kvelden når solen er ikke så skarp. Dette gjør du for å unngå å blunke med øynene og nesen din får ikke dobbel størrelse.

4. Fine klær

Ta på deg et antrekk som vi kan se deg i når vi møtes. Hvis du stiller opp i skjorte og hvitt, men i virkeligheten er en friluftstype, så vil man lett føle seg snytt.

"Jo mer bildet samsvarer med deg i virkeligheten, dess bedre.”

Sørg for at klærne ser fine ut – du trenger ikke nødvendigvis å ha en tuxedo – men knepp skjorten rett eller sjekk at t-skjorten ikke har en stor fold eller flekk på seg.

5. Fremhev dine beste sider

Hvis at du er stolt av armene dine og vis dem gjerne. Vis dem i kombinasjon med ansiktet ditt. Et bilde som bare viser biceps er langt mindre tiltalende enn et bilde der vi kan se ditt ansikt og uttrykket.

6. Zoom litt ut

Bilder hvor du kan se litt mer enn ansiktet, for eksempel toppen av brystet, er helt klart å foretrekke fremfor et nærbilde. Du kan også ha et bilde eller to som viser deg i full figur – men husk, perspektivet bør fortsatt være fint å se på. Ikke noe frosk- eller fugleperspektiv.

7. Smil litt

Gi oss et lite smil, det vil gjøre at du fremstår empatisk og fin. Vær forsiktig med å smile for mye – du vil ikke virke som en logrende golden retriever. Men et lite smil er bedre enn en altfor sur mine. Studier har vist at kvinner foretrekker menn som ser sure ut, heller enn å smile for mye. Hvis valget står mellom de to. Så hvis du synes det er vanskelig å smile litt – ikke gjør det. Det er bedre uten smil enn et overdrevet smil. Du kan unngå å smile uten å se ut som en sur løk.

8. Up-to-date

Jo mer bildet samsvarer med deg i virkeligheten, dess bedre. Velg et bilde fra nåtiden som ser ut som deg – det er den personen vi skal ta stilling til, ikke hvor søt du var som barn.

"Snapchat-filtre med hundeører, svevende hjerter eller forstørrede øyne er no-go. Du signaliserer ikke maskulinitet, men snarere at du er barnslig og useriøs.”

Selvfølgelig er det greit at du ikke hele tiden tar nye bilder – men hvis du har lagt på deg åtte kilo og har blitt skallet, vil vi sette pris på å vite på forhånd. Man kan raskt føle seg lurt, når bildet og virkeligheten er for langt fra hverandre.

Dont’s

1. Bilder med andre

Det er irriterende med et bilde som viser fire personer. Vi er så raske på tastene i dag at det er fristende å bare hoppe videre til det neste, i stedet for å måtte lete etter deg. Være alene på bilder - i hvert fall på det første.

På den annen side, kan du bruke andre til å ta et godt bilde av deg. Det kan noen ganger være vanskelig å få et godt bilde som er tatt med selfie-armen. Du kan eventuelt få en venn til å hjelpe deg å få det i boks og be henne om å forholde seg kritisk.

2. Duckface og grimaser

Duckface var noe jenter brukte på 2000-tallet. Det kan stoppe nå. I stedet kan du smile litt – det er langt hyggeligere, for ikke å nevne mer maskulint... Ville gimmicks, som for eksempel en pikachu-lue, ledsaget av en grimase, forteller forhåpentligvis ikke mye om deg som person.
Vi ønsker å forestille oss hvordan en date med deg vil se ut – og ikke hvordan du så ut på halloween for to år siden.

3. Tørkestativ i bakgrunnen

Vi kan også se omgivelsene på bildet. Det forteller mye om deg. Hvis det er mye oppvask, et tørkestativ eller bare rot generelt, så rydd opp før du tar bildet og velg en nøytral bakgrunn. Du kan lett virke som et rotehode og det ikke får kvinnene til tastene.

"Vi vil heller ha et bilde hvor ansiktet ditt er klart – og deretter høre om dine interesser og morsomme øyeblikk når vi møtes.”

4. Speilbilde-bilde

Når vi kan se at du har tatt bildet i speilet, kommer vi ikke til å ringe. Hvis blitsen også reflekterer, er vi virkelig tilbake på 2000-tallet. På en dårlig måte. Det er fint med et bilde i helfigur – men bruk selvutløser eller få noen andre til å ta bildet.

5. Froskeperspektiv

Vi husker alle kunst- og håndverkstimene på grunnskolen. Hvis du tegne noe nedenfra, ser det større og mektigere ut. Ja takk, forstått, men nei takk til profilbilder.


Det bør ikke gå froskeperspektiv i det, men prøv å ta et bilde på øyenivå – slik vi vil møte deg i virkeligheten.

6. Uskarpe bilder

Det er mange år siden din gamle Sony Ericsson telefon ble pensjonert. Uskarpe og kornete bilder er derfor ikke lovlig lenger– da mistenker vi lett at du skjuler noe. Bildekvaliteten bør bare være bra!

7. Kostymer

Star wars-kostymet må gjerne henge i skapet når du tar bilder. I stedet kan du velge et bilde som viser hvordan du ser ut i hverdagen. Kanskje kostymet sier noe om deg, dine hobbyer, eller at du rett og slett er en morsom type. Det lurer du på. Men vi vil heller ha et bilde hvor ansiktet ditt er klart – og deretter høre om dine interesser og morsomme øyeblikk når vi møtes.

8. Juks og filtre

Snapchat-filtre med hundeører, svevende hjerter eller forstørrede øyne er no-go. Du signaliserer ikke maskulinitet, men snarere at du er barnslig og useriøs. På samme tid vil vi lure på om du prøver å skjule noe bak filtrene?

"Velg klær det vil være sannsynlighet at vi ser deg i, i virkeligheten.”

Det går begge veier - du ønsker sannsynligvis heller ikke å bli lurt av en kvinne som har gitt sitt, eller sine bilder en makeover, som viser seg å ikke virkelighetstro. Som nevnt tidligere, gjelder dette antrekket ditt. Velg klær det vil være sannsynlighet at vi ser deg i, i virkeligheten.

9. Kjølige bilder i bilen

Bilder som er tatt i bilen der du ser veldig alvorlig ut i ansiktet er aldri din, eller noen andres beste vinkel. Slipp selen, gå ut i lyset og gi oss et lite smil med et glimt i øye.

10. Treningsbilder

Det er veldig fint at du trener. Og at du husker ryggen. Imidlertid, når du skal velge profilbilde, er vi mer interessert i å se ansiktet ditt enn din imponerende rygg. Tross alt er det ansiktet ditt vi skal se mest på.

Hvis du ønsker å komme dit at vi skal se og berøre ryggen i det virkelige liv – så er et godt profilbilde av ansiktet ditt en god start…

Les også: 7 spørsmål du skal stille deg selv hvis du tror det er vanskelig å finne en kjæreste på nettet

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.