Slik finner du en kjæreste i 2020

Sett deg et mål, forandre den vanlige tankegangen, finn ut hva som er viktig og ikke – og gjør deg klar til å dra på dater. Ikke bare en, men flere – for du skal nemlig ut og møte nye mennesker. Det er dette de 5 neste punktene handler om.

1. Jobb konstruktivt

Kan du nevne forskjellen på forhåpninger og mål? Tenk litt over dette. Når du håper på noe, drømmer du, krysser fingrene, sender bønner ut til universet og leter etter firkløvere i gresset. Ikke akkurat nå kanskje, men du har forhåpninger om at noe godt skal komme til deg i fremtiden.

Dette er selvfølgelig fint for det holder motet oppe og medvirker til et positivt livssyn, men hvis du har et mål, hjelper det ikke bare å drømme. Om du ønsker å gjennomføre ett maratonløp for eksempel, begynner du gjerne å trene til det fordi du vet at det vil lønne seg i lengden og vil hjelpe deg å nå målet raskere.

Dette gjelder også når man skal finne seg en kjæreste i det nye året, kanskje er det ditt mål for 2020?

Prioriter datingen, oppdater profilen din og la deg inspirere av våre artikler og gjør deg klar for et nytt kapittel. Gjør plass sånn at du kan møte nye mennesker og skape nye opplevelser. Vær åpen og gjør det til et nyttårsforsett å spare på NEI-svarene dine og bli et JA-menneske i stedet.

2. Vær mindre skeptisk

Å være skeptisk og ikke kaste seg ut i hva som helst – eller på hvem som helst for den saks skyld – gir god mening. Det er likevel mulig å være for skeptisk og ha for mange forbehold slik at de skygger for dine muligheter. Kanskje det er på tide å være mindre på vakt og gå litt ut av komfortsonen? Dersom du dag ut og dag inn gjør det samme, blir du ofte fanget i en boble. Vær heller litt mer vågal og kast deg ut i noe nytt. Gå på arrangementer, meld deg på noe nytt og gi datingen en ny sjanse. Et smart triks i boka kan være å ikke se på det som en «typisk» date situasjon, men heller at du er ute med en ny kollega eller nabo. Fokuser på å bli bedre kjent med daten din og ta det derfra.

3. Vet du hva du vil ha?

Mest sannsynlig vet du hva du IKKE vil ha. Spesielt om du har opplevd noe negativt med dine tidligere dater (for mye alkohol, uenigheter om penger, likegyldighet, for mye temperament eller utroskap)… Det er nok å ta i), du ønsker vel ikke å oppleve det igjen, eller? Dårlige erfaringer eller ikke: Ingen av oss blir tiltrukket av tanken om problemer, allikevel ender det med at mange av oss i en eller annen grad blir ulykkelige, ensomme eller begge deler. Hold fast ved dine prinsipper, vær streng på hvilke egenskaper og karaktertrekk din fremtidige kjæreste skal ha. Og slipp heller fokuset på alt det som ikke gjør at lykke barometeret stiger. Det kan være hvordan du ser for deg at han eller hun ser ut, hvilken utdannelse eller livssyn vedkommende har – eller andre ting. Du finner ut av hva som er viktigst og hva som ikke er det ved å si ja til dater – også de du vanligvis ville droppet.

Med andre ord, vær åpen for nye ting. Det er bare en date!

4. Se fremover - ikke bakover

Dersom du ikke har barn med en tidligere kjæreste, har mann eller kone eller at du og din tidligere eks har endt opp som beste venner, er det nå på tide å få han eller henne ut av systemet. Dette gjelder alle ekser som du har et følelsesmessig forhold til, og som du henger fast ved som om de har lange tentakler som holder rundt deg. Slutt med å sammenligne en ny potensiell kjæreste med en gammel flamme, som du har laget et glansbilde av. Dette er fordi vi ofte er flinkere til å huske de positive tingene enn de negative. Se fremover – ikke bakover. Rydd opp og slett gamle forbindelser fra sosiale medier, legg bort ting og bilder du har liggende hjemme. På denne måten skaper du plass – også mentalt for noe nytt og du kommer deg fortere videre.

5. Hold fast på virkelighetsfølelsen

Du dagdrømmer, fiolinene spiller inne i ditt hode, bølgene slår opp mot stranden, din elskede kommer løpende – i slowmotion – imot deg og du ser lykke og forsikringer om trygghet, rikdom og guddommelig sex. Også tar du blikket vekk fra skjermen i noen minutter – og POFF: En helt alminnelig mann eller kvinne smiler til deg, fordi du befinner deg i virkeligheten, ikke i en gammel Hollywood film. Vel, poenget mitt er ikke å erte deg, men å påpeke at det er viktig å ha beina plantet godt på jorda. Det er sjeldent at man opplever kjærlighet ved første blikk, kjemien kan være kjempebra fra starten av, men det trengs vanligvis mer enn bare intens øyekontakt over en espresso. Bruk tid på å bli kjent med daten din, når det er grunnlag for det og sett deg forventninger som passer inn i det virkelige livet.

Emma fra JustKiss

La meg hjelpe deg med å finne den rette ❤️

Er du mann eller kvinne?

Beklager, dette nettstedet bruker funksjoner som nettleseren din ikke støtter.

Oppgrader til en nyere versjon av Firefox, Chrome, Safari eller Edge, så er du klar.