Sånn snakker du deg direkte inn i hjertet til daten din

Kjenner du utrykket å snakke trusene av noen? Det høres litt for enkelt ut, men veien inn i armene på daten din går faktisk gjennom øret. Hvis du sier de helt riktige tingene - og styrer unna de gale - bryter du ikke bare isen, du smelter den!

Emma Johannson
Forfatter

Har du opplevd å møte et menneske som du med en gang føler du er på bølgelengde med? Det har de fleste av oss på ett eller annet tidspunkt. Kanskje - og i så fall dessverre - ikke akkurat på en date (enda), men f. eks på arbeidsplassen eller på et kurs? Og hva er det som vekker denne umiddelbare kjemien? Kan man overføre denne formelen og bruke den på en date?

Ja, det kan man, for primært handler det om samtalen. (Også om ansiktsutrykk, kroppsspråk, toneleie og tempo, men det er også en del av måten vi snakker sammen på).

Felles interesser

For at den gode kjemien skal oppstå er det et minimum at det vi snakker om interesserer begge parter. Emnet er derfor viktig, og da gjelder det å spørre om noe som daten din liker å snakke om, og som du selv har lyst til å følge opp på. Her er det verdt å skyte inn at det rundt omkring i verden er forsket på hva folk generelt absolutt ikke gidder å snakke om når man møtes for første gang. Penger, politikk, sex og religion hører f. eks. ikke til de emnene man foretrekker.

Barndomsgaten

Selv mennesker som er tilbakeholdene med å gi bort sin adresse og telefonnummer, vil som regel gjerne fortelle om hvor de vokste opp. En tur ned “Memory Lane” er et rimelig sikkert emne, og hvem vet om dere har noe til felles? Dere kommer kanskje ikke fra akkurat samme by eller samme del av landet, men det kan være at dere kommer fra samme type by eller samme type sted, eller kanskje dere har nostalgiske minner som ligner på hverandre.

Les også: 12 tips som gjør deg (mye mer) ettertraktet

Eventyr og reiser

Nesten alle som elsker å reise, elsker også å fortelle om hvor de har vært. Det fine med å snakke om disse spennende stedene (om det så er Gaustadtoppen eller New Zealand) er at det også avslører om dere passer sammen på flere punkter. Når daten din har vært på reise, har det da vært på primitiv campingferie eller har det vært luksus? Blir alt planlagt og tilrettelagt før man drar hjemmefra, eller er han/hun mer impulsiv og uforutsigbar?

Har du barn?

Noen mennesker er mer stille enn andre. De er ikke spesielt interessert i å snakke, og hvis man ber dem om å fortelle om seg selv, går de omtrent i vranglås. Men selv de mest stille typene lyser som regel opp og vil gjerne fortelle om barna deres. Vips, så vises det frem bilder på smarttelefonen. Her i Norden skryter vi ikke så mye, men barna våre vil vi gjerne skryte av, og det er helt i orden.

Talentspeideren

Nå er det hovedsakelig under jobbintervjuer folk blir spurt om hva de er gode til og deretter er nødt til å vri seg ut av enhver beskjedenhet og fortelle om ferdigheter og kompetanser. Men å snakke seg inn på hverandre sine talenter på en date er en god idé. Er daten din kreativ? Et matematisk geni? Spør og lytt. Alle setter pris på å snakke om noe de har peiling på. Ja, noen snakker også om ting de ikke har peiling på, men det er en annen sak…

Fokus på det åpenlyse

Okei, så har daten din hverken barn eller noen spesielle interesser eller har vært ute på reise, og det har du kanskje heller ikke. Løsningen er å være tilstede. Hvorfor ble det foreslått å møtes på det stedet dere er på nå? Har du vært her før? Hvordan har du funnet frem til det, eller er det kanskje ikke så mange bra steder i området? Lytt og følg opp. Og når samtalen flyter er det gode sjanser for at dere er på rett spor.

Les også: Derfor er det en god idé å betale for din datingprofil 

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.