Sånn følger du opp etter deres første date

Åh, så deilig at den første daten deres gikk bra - dere er enige om at dere skal møtes igjen. Men er det fortsatt for intimt og for tidlig å møtes hjemme hos en av dere? Her er 10 perfekte andre-date-idéer, når det handler om å holde fast ved den lette stemningen og samtidig bli bedre kjent.

Emma Johannson
Forfatter

Den føreste daten deres har gått fint. Det er deilig. Du får alltid et smil om munnen når du tenker på at dere skal møtes igjen. For det skal dere. Eventuelle små begynner-humper som usikkerhet, sjenerthet, kanskje den litt kleine starten da dere møttes forsvant veldig fort, så de behøver dere ikke bekymre dere over noe mer. Og så er det jo bare å kaste seg ut i date nummer to! Men hvor? Kanskje er det enda litt for tidlig og for intimt å invitere den andre hjem til deg? Men det må jo også gjerne bli litt mer tett og fortrolig. Det er nå det gjelder om å holde fast i den lette stemingen, gjøre et godt inntrykk og først og fremst bli kjent med hverandre.

Her er 10 helt perfekte idéer for date nummer to.

1. Dra på en minitur

Med tog eller bil: Inviter på en minitur til en ny by hvor det skjer ett eller annet. Det kan være det er et trendy matmarked, en begivenhet eller en spennende severdighet. Det er en utmerket idé å dra til et sted ingen av dere har vært før, for opplevelser du gjør for første gang skaper fort en tettere forbindelse mellom mennesker.

2. Dra til en dyrepark

Man snakker bra sammen mens man går, og i en dyrepark sørger dyrene samtidig for at det er noe morsomt, eventyrlig, rørende og kanskje til og med noe dramatisk å se på. Interaksjonen med dyr senker blodtrykket vårt, og stresshormonet kortisol - og gjør humøret bedre. Neida, kanskje ikke interaksjonen med ville dyr, men man kan jo gå innom den delen av dyreparken som er for barna, og klappe de mer harmløse dyrene. Eller bare finne veien til kaféen for å få dere en forfriskning.

3. Vær aktiv

Ikke overtenk date nummer to. Det handler faktisk bare om å finne på noe som begge to liker. Hvis daten din ikke er helt fornøyd med forslaget ditt, ha et ekstra alternativ klart. En god idé er å foreslå en aktivitet som viser hva du selv liker å gjøre. Sykling, ridning, seiltur, eller et spill boccia… Bare vær aktiv, selv om det er vinter og kaldt, og når du gjør noe du er god til, slippes endorfinene løs i hjernen din og booster humøret.

4. Live musikk

Musikk og romantikk er brikker i det samme puslespillet. Og musikk sikrer den gode stemningen (forutsatt at det er musikk begge to liker). Gå på en konsert eller finn en pub hvor det spilles live musikk. Musikken hjelper deg også hvis du stadig føler deg litt på vaklende grunn og er bekymret over å finne noe å snakke om.

5. Gjør noe nostalgisk

En “old school” date inspirerer dere til å snakke om bakgrunnen og barndommen deres. Og hva kan det da være? En gåtur forbi barndomshjemmet ditt eller idrettsanlegget hvor du tilbrakte store deles av fritiden din? En tur på et loppemarked eller spille brettspill på en kafé? Eller hvis du allikevel inviterer daten din hjem: En runde eller to med Super Mari eller Lilo & Stitch, mens dine gamle David Bowie-LP´er snurrer?

Læs også: Sant eller usant? Hva mener du om disse 6 kjærlighets-klisjeene

6. Matglede

Setter begge to pris på god mat? Prøv en appetizer-mini-crawl, der dere velger hvert deres spisested hvor dere bestiller en forret (det kan også være dessert). Hvis valg av restauranter ikke ligger for langt fra hverandre, er det også en ypperlig mulighet til å gå mellom sted 1 og 2. Konseptet gir litt mer dynamikk enn hvis man bare går inn på et sted og spiser et måltid.

7. Croquis tegning

Det franske ordet Croquis betyr skisse, men ordet får de fleste til å tenke på at man tenger etter en nakenmodell. Man behøver ikke være en kunstnerisk eller kreativ sjel for å tegne croquis, men det kan være en fin utfordring for din sjenerte side å sitte tett sammen og se på den nakne modellen. Hvis kjemien er god mellom deg og daten din, vil det da også fort oppstå samhørighet, som også kommer av å le av hverandres tegninger.

8. Piknik og bål

Å sitte rundt et bål, f. eks. på en strand er veldig koselig året rundt, med mindre det regner og gjør at prosjektet er umulig å gjennomføre. En piknik på noen tjukke tepper og med termos eller lommelerke inkludert, er veldig romantisk og vesentlig mer avlslappende enn å bli vartet opp på restaurant. Eller det kan det hvertfall være hvis begge er glad i natur og frisk luft.

9. Sol og stjerner

Finn et perfekt sted for å se solnedgangen. Det kan være et utsiktspunkt, eller det kan være en bar med panoramavinduer eller en takterrasse. Eller hvis himmelen er stjerneklar: Ta på dere varme klær og gå en tur ut hvor lyset fra gatelampene ikke ødelegger opplevelsen av å lene hodet bakover og betrakte himmelhvelvet over planeten vår.

10. Spørgsmål og svar

Du kan lære mer om daten din (og omvendt) ved å gjøre samtalen om til en quiz. Dere kan finne mange quizer om forhold på nettet, eller så kan dere bruke den amerikanske psykologen Arthur Arons 36 spørsmål, som er spesielt utviklet for å knytte mennesker tettere sammen. En mulighet er også å skrive en bucket liste - en liste over de opplevelsene og målene der hver især ønsker å oppnå i livet. Så er det fort litt mer å bygge på - og drømme om. Forhåpentligvis.

Læs også: Sånn snakker du deg direkte inn i hjertet til daten din

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.