Kjenner du igjen typen? Hva slags date gir du en ekstra sjanse?

Du møter alle mulige forskjellige mennesker når du dater. Noen er godt selskap og andre er alt for mye. Men hva gjør du hvis daten din er alt for mye - eller alt for lite?

Emma Johannson
Forfatter

Hvis det er noe man kan lære av å gå på dater, så er det at vi er vidt forskjellige! Den typen som appellerer til én, kan med akkurat samme oppførsel skremme bort en annen. F. Eks. Den sprudlende kvinnen som tar den ene daten med storm, men får den neste til å trekke seg unna fordi hun blir for masete. I virkeligheten er det altså er spørsmål om kjemi, når man synes at den ene er godt selskap, mens den andre kan være alt for mye. Hva nå? Ja, hva synes du? Og hva kan du gjøre?

Vil du gi en av disse 4 typene en ekstra sjanse?

Den selvopptatte

På en god date er fordelingen ca 50-50 mellom partene når det kommer til å prate og lytte. Noen folk klarer i midlertidig å få snudd samtalen så den primært – kanskje til og med kun – handler om dem selv. Alle spørsmål som viser at du er interessert er skjøvet til siden til fordel for jeg, meg og mitt

Nervøsitet og usikkerhet kan forklare en så oppmerksomhetskrevende adferd, og du kan muligens bryte opp i noe av praten med å skyte inn et par spørsmål: - Vil du vite hva jeg tenker om det du sier? Eller - snakker du alltid så mye eller er det jeg som gjør deg nervøs?

Ender daten din opp med å bli en lang god latter, da var det kanskje ikke så dumt at du ikke bare så på klokken og kom med en dårlig unnskyldning om at du måtte komme deg av gårde.

Den sjenerte

Åh, daten din ser veldig bra ut, og mens dere har skrevet sammen har alt virket sååå lovende. Men nå?!!! Du går gjennom alle samtaleemner, men allikevel er det ikke mulig å få ut et eneste ord av vedkommende. Hvertfall ikke lange nok setninger til at det kunne stått for halvparten av dialogen. Skyldes det at man er sjenert? Eller holder daten din på å trekke seg unna? Se på ansiktsuttrykket og kroppsspråket til daten din. Lener dere dere mot hverandre? Får dere blikkontakt?

Kanskje du bare skal gi litt plass og eventuelt hjelpe hun/han litt på vei:

Fortell meg hva du synes om… Å gjøre en eller annen type aktivitet kan også være med på å løsne opp litt. Gå en tur, se en film (så har dere hvertfall den å snakke om). Husk også at spørsmål som starter med hvordan eller hvorfor, ikke kan besvares med et kort ja eller nei.

Skrytepaven

Man orker faktisk ikke sitte å høre på en som bare skal skryte. Men når det kommer til stykket er det ikke uvanlig at mennesker legger litt ekstra på når de dater. Det kan være vanskelig å finne den rette balansen mellom det å vise seg fra sin beste side og ha lyst til å dele gleden med andre - og samtidig unngå å høres ut som en kjepphøy type.

Skryt kan være uutholdelig, det kan også være ganske komisk. Ofte er det et tegn på usikkerhet. Du kan prøve å skru ned for skrytingen ved å skifte emne, noe som jo også indikerer at denne samtalen kjeder deg. Eller du kan la vedkommende smake sin egen medisin: Skryt av ett eller annet og så tar du deg selv i det: - Åh hør på meg, det beklager jeg, jeg hater selv når noen er så høy på seg selv...

Den høylytte

Ikke ét eneste menneske i cafeen er i tvil om hva daten din sier og mener, alle kan høre hva dere snakker om fordi han/hun snakker så høyt. Er det en kompensasjon for å være sjenert? Har vedkommende dårlig hørsel eller jobber i en fritidsklubb? Eller handler det om å være totalt likegyldig med omgivelsene? Prøv med en omsorgsfull tone å spørre om det går bra? (du snakker nemlig ganske høyt nå). Eller foreslå at man skrur ned for musikken så "vi" ikke behøver å kjempe for å overdøve den! Noe som forutsetter at det er musikk.

Mennesker som ikke har opplevd å bli lyttet til som barn kan fort bli høylytte som voksne, men de kan også bare være fra en familie hvor det er normalt at alle snakker høyt og i munnen på hverandre. Så hvis du synes at daten din er bråkete, så bare vent til du møter hans/hennes familie. Det krever selvfølgelig at du gir det en sjanse.

Læs også: Derfor er det en god idé å betale for din datingprofil

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.