Faller kvinner for bad boys fordi det forbudte er fristende?

Hva er galt med en pålitelig mann med gode manerer? Det er jo egentlig absolutt ingen ting! Helt til det står en uforutsigbar alfahann foran deg som oser av selvtillit og lidenskap. Men hvorfor tiltrekkes kvinner mer av han? Ja, hvorfor det egentlig?

Emma Johannson
Forfatter

Hva er det med de uforutsigbare mennene som er proppa fulle med testosteron, som tar risker og oser av selvtillit? Hvordan kan alfa-typer som Vin Diesel, Mikael Persbrandt og Johnny Depp være mer tiltrekkende enn menn som er pålitelige, stabile og har orden på sakene? Hvorfor faller kvinner for disse upolerte bad boysene? Ja, hvorfor det egentlig?

Det finnes mange gode grunner. Her får du syv av dem:

1. Spenningen stiger

Den pirrende bad-boy-auraen kommer med en betydelig mengde testosteron. Det mannlige kjønnshormonet spiller inn på skjelettet, muskelmasse og sexlyst. Og jo høyere lyst, jo mer selvtillit. Med selvtilliten stiger villigheten til å ta risker, så spenningen stiger uansett når man er med han. Nå er det selvfølgelig ikke sånn at alle menn med høyt testosteronnivå oppfører seg som bad boys, men de er ofte raske til å gripe sjanser for å oppleve noe nytt.

2. Smittende image

Det gir visst et godt rykte å date han. Den kvinnen som er med han, må være noe utenom det vanlige, ikke sant? Og hva betyr det? Vill? I stand til å feste hele natten uten at det bikker over? Stilig? Sexy? Eller bare hele greia. Det upolerte imaget smitter.

3. Stabilitet føles utrygt

Hvis fortiden har vært ustabil, kan man ha blitt vant til å deale med drama og utrygghet. Det føles kjent og helt normalt at uforutsigbarheten hersker. Og det kan være et forvrengt selvbilde: Fortjener jeg i det hele tatt alt det som en rolig og pålitelig mann kan tilby?

4. Alt som er forbudt er fristende

Er ALT det forbudte kanskje ikke fristende? Sjokolade, chips, rusbrus, foie gras, spontanshopping… Bad boys..? Han er tiltrekkende, og han er vel sikkert en bedre elsker enn.. Ja, enn så mange andre? Det kan være…

Læs også: 6 tips som gjør datingen din morsom og suksessfull

5. For å komme over eks’en

Det er nok ikke verdens beste motiv, men er det ikke morsommere å gå ut og kose seg litt i stedet for å sitte hjemme og være trist? Kanskje til og med stikke han som gikk fra deg litt i siden, med å legge ut et par bilder på sosiale medier hvor du er med alfahannen? Nei, det er ikke sikkert det er den beste og sunneste løsningen, men det føles umiddelbart godt.

6. Opprør med utløpsdatoen

Livet har vært ensformig lenge nok, det må skje noe, og det er noe befriende ved han. Han utstråler drama og villighet til å ta en risk, og sammen med han trenger man ikke selv være så pen og ordentlig. Bare i en periode. Som regel er det en automatisk utgang på forhold man har til bad boys.

7. Trangen til å temme han

Mange kvinner tiltrekkes av tanken om det å temme han: Han skal jeg nok klare å få pusset litt på! De tror at hvis de bare er tålmodige, vil han endre seg. Når han innser hvor heldig han er, vil han gjøre alt for å vinne deres gunst. Spørsmålet er hvem som ender opp med hvem uten å gå på en smell?

Læs også: Derfor er det en god idé å betale for din datingprofil 

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.