Er du klar for en vårforelskelse?

Den stigende aktiviteten på nettdatingen er et tydelig tegn på at vi får lyst til å utfolde oss når dagene blir lysere og varmere. Er du klar til å gå en varm og lidenskapelig sommer i møte?

Emma Johannson
Forfatter

Det er den tiden av året hvor man plutselig kan gå utenfor døren uten å ligne på en som går ut i soveposen sin. Hvor man fortsatt har følelse i fingrene selv om man har syklet uten hansker og hvor man kan finne på å sette seg ute for å ta en kaffe selv om man ikke røyker. Bare for å snu ansiktet mot solen og kjenne varmen i ansiktet.

Våren kommer for fult, og er nære på å komme i mål, heftig neddopet av naturens saft og kraft, og med et rungende fuglekor. Dagene blir lysere og varmere og vi får lyst til å utfolde oss og bli forelsket. Et tydelig tegn er den stigende aktiviteten på nettdatingen. Spørsmålet er om du er klar for å gå en varm og lidenskapelig sommer i møte?

Det kommer ikke helt ut av det blå når vi sier at våren er den søte tiden. Vi får lettere øye på hverandre uten alt det yttertøyet, men det skjer samtidig også en endring av signalstoffer i hjernen vår. Når vi i vintermørket langt frem i tid heller vil sove enn å være med folk - enda mindre sannsynlig at man har sex, er det fordi hjernen vår skiller ut kroppens naturlige sovemiddel melatonin. Med de lyse dagene synker derimot nivået av melatonin, og vi produserer mer serotonin, som gjør oss energiske og tilfreds. Tilsynelatende gir det oss også mer lyst på nærhet og intimitet. Endelig utløses feel-good-stoffet dopamin av nye opplevelser, og våren er jo omtrent ikke annet med alle de fargene og luktene som velter inn over oss.

Men hva hjelper det vel at hjernen vår kaster seg over vårrengjøringen og gjør deg klar til å utfolde deg, HVIS DET IKKE ER NOEN Å FORELSKE SEG I??? Svaret er at dét er det. Du skal bare gi nettdatingen den rette oppmerksomheten. Her kommer 5 tips som kan hjelpe deg med akkurat det.

Læs også: Kan man forelske seg i en man ikke har møtt?

1. Heldig eller handling?

En psykologiprofessor fra England, Robert Wiseman har lett etter svaret på hvorfor noen mennesker nesten alltid tiltrekker seg hell, mens andre er uheldige. Konklusjonen hans er at det ikke er tilfeldig. Heldige mennesker venter ikke med å prøve noe nytt, mindre heldige mennesker analyserer derimot først og veier for og mot, og før de rekker å se seg rundt, er det rette tidspunktet over. Det lønner seg altså å ta sjansen innimellom. Tenk på at hvis du aldri gjør annet enn det du pleier å gjøre, ja da får du også det du pleier å få. Prioriter datingen din, skriver til flere, gå ut - og finn nye steder man kan møtes.

2. Fysikk og kjemi

Utseende er viktig, synes de fleste av oss. Det første vi konsentrerer oss om er profilbildene og for at den fysiske tiltrekningen skal være tilstede, er vi også nødt til å like det vi ser når vi møtes. Men ligner alle de beste vennene dine topptrente idrettsutøvere eller supermodeller? Garantert ikke - og du vil allikevel ikke være dem foruten for alt i hele verden. Poenget er at kjemien er minst like viktig som fysikken når du er på en date. Hvordan er stemingen? Er dere på bølgelengde? Ler dere? Kjemien er viktigere for et godt forhold enn det fysikken er. Hold fast på prinsippene dine, men ikke hold fast ved forestillingen om at din kommende kjæreste skal se ut på en bestemt måte eller ha en spesiell stil.

3. Naiv eller sunn skepsis?

Vi bruker ofte begrepet sunn skepsis. Hvorfor er den sunn? Fordi vi ikke hopper på hva som helst? Fordi vi er mistroiske? Forbeholdne? I hvert fall lønner det seg aldri å være naiv, som i godtroende. Men det motsatte - å ha muren oppe og være mistroisk - funker heller ikke. Det er å gi seg selv avslag på avslag. Hvis du drømmer om å få deg en kjæreste, må du engasjere deg i andre og gå på dater. Det er mye morsommere å gå arm i arm med et annet menneske enn med sin egen skepsis.

4. Skuffelse eller erfaring?

Vi er mange som kunne hatt timeglassform og smale hofter hvis skuffelser kunne forbrenne kalorier. Det kan de bare ikke brukes til. Faktisk kan de ikke brukes til så mye i det hele tatt. Ingen har konstant medvind, men noen er bedre til å betrakte skuffelser som erfaringer. Og gikk det ikke denne runden, er det sikker fordi det dukker opp en bedre mulighet i fremtiden. Det er litt som den gamle historien om glasset: Et det halvfult eller halvtomt? Tenk positivt og ikke heng deg opp i så-uheldig-jeg-alltid-er-suppa.

5. Mål og magi

Vi drømmer om og håper på å få en kjæreste. Men når det kommer til mange andre ønsker setter vi oss mål. Og mens mål kommer med planer, f. eks. sparing, trening og utdannelse, så er drømmer mye mer flytende. Gå konstruktivt til verks i jakten på kjærligheten. Oppdater profilen din og bli inspirert av våre mange artikler på justkiss.no. Men selvfølgelig skal du også tro på at det magiske vil skje. Kjenner du begrepen en selvoppfyllende profeti? Det handler om at hvis man tror på noe (f. eks. jeg kommer aldri til å finne meg en kjæreste), så handler man ubevisst deretter - og forutanelsen eller profetien ender med å gå i oppfyllelse. Kanskje har du også selv ropt ut “tro på at du får det til”, når noen skulle få til en utfordring? Mennesker med positive forventninger er målbart mer tilfreds i livet. Og tilfredse mennesker er morsommere selskap og dermed også mer tiltrekkende. Så allerede her oppstår en liten smule magi, gjør det ikke?

Læs også: Derfor er det en god ide at betale for din datingprofil

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.