Dette skal du kalle den nye kjæresten din for å vinne hjertet hans

Snuskebass, fløtepus, elskebassen... Det er ikke sikkert du slipper unna med å kalle din kommende kjæreste for hva som helst. Menn er ikke så glad i kallenavn. Med mindre de er til deres beste venn, Anakondaen eller Tryllestaven.

Emma Johannson
Forfatter

Du sier det i beste mening, men det kan uheldigvis gi dårlig stemning hvis du kaller din kommende kjæreste for et søtt, ertende kallenavn foran vennene hans. Snuskebass, Fløtepus, Elskebassen… Ikke gjør det!

Det er ikke sikkert at du slipper unna med å kalle han annet enn det navnet han heter, for menn er generelt ikke så glad i kallenavn, med mindre de bare er forkortelser: Chris, Tom, Andy… Eller det er dem selv som finner på det - til andre. Eller enda en mulighet: Hvis kallenavnet er til penisen deres, for da er det også ok. Avhengig av navnet selvfølgelig, Lillepus eller Slappfisk gir garantert minuspoeng - og igjen er det stor forskjell på hva han aksepterer hjemme hvor ingen hører på, og ute, hvor noen kanskje gjør det!

Læs også: Visste du at disse 10 kvinnelige trekkene tiltrekker menn?

Indianerne ga hverandre navn etter hvordan de ble oppfattet av resten av stammen. Navnet var en gjenspeiling av hvilke egenskaper den enkelte hadde. Om han f. eks. var rask, modig eller smart - og kallenavnene reflekterer på et vis fortsatt hvordan andre ser oss, og oppstår ofte som en kjærlig spøk (de navnene som ikke oppstår i sympati, vil man heller kalle økenavn - men det er en helt annen histore).

Når vi er nyforelsket, flyter endorfinene rundt og gjør oss fjasete og overstadige, og derfor er toleransen større enn normalt. Vi kan kalle hverandre for all verdens mest tullete navn (og gjør det) og det går fint. En amerikansk undersøkelse har vist at kallenavn typisk falmer og forsvinner når man har vært sammen i over fem år og/eller har fått barn.

Hva liker menn å bli kalt? Her kommer 6 kategorier som muligens slipper gjennom det maskuline kallenavn-nåløyet. 😉

1. De ville

Tarzan er ganske nært verdens mest iøyenfallende mann, skikkelig macho med et godt hjerte. Få menn blir sure over å bli sammenlignet med apenes konge.

Tiger har helt siden Marylin Monroes sang Teach me tiger hatt seksuelle undertoner, så unngå å kalle han Tiger når moren hans er tilstede. TIGERGUTT er definitivt ikke ettertraktet. Det er han den glade fra Hundremeterskogen…

2. De gale

Superman klarer alt, og det er det jo ingen som gjør i virkeligheten, så det er jo litt tullete. Men smigrende.

Big Boy får noen til å tenke på Mr Big i tv-serien Friends, andre til å huske heavy metal-bandet mr. big. Til slutt er det alle oss som ved å høre det kallenavnet uvilkårlig kikker ned.

3. De søte

Søte? Menn vil ikke kalles søte. Eller Nusse. Eller Snusken. Prøv med Kjekken eller Romeo etter Shakespares mest romantiske romankarakter.

4. De morsomme

Sviska, Pølsa, ja hva skal man si? De er morsomme når dere er alene, men ikke ta sjansen på å bruke de når fotballkompisene er innenfor hørselens rekkevidde.

Tulling, Bamse funker kun med et spesielt tonefall - ikke når du faktisk synes at han er en tulling, eller er litt for rund over midjen.

5. De klassiske

Elskede, skatten er de sikre kallenavnene. Å bruke de er akkurat som å kjøre en Mercedes som tidligere har vært brukt som taxi: Helt ok, men ikke noe mer enn det. De har den klare fordelen at de er akseptable - også i andres nærvær.

Darling, hvis det ikke var så britisk, ville man kaldt det oldnordisk. På norsk jord har det ikke en sjanse.

6. De intime

Anakondaen litt kjedelig, men hvis den er så stor, så vær så god

Lille-Petter, kanskje hvis han selv heter Petter..?

Sjarmtrollet, Tryllestaven ingen sure miner der

Med glimt i øyet

Kallenavnene er generelt en underfundig kjærlighetserklæring. Et kallenavn kan være internt og intimt - og da altså definitivt ikke det du roper ut når han har blitt borte fra deg mellom hyllene på Meny. Det kan også være ironisk, som f. eks da hele verden kalte den engelske skihopperen Michael Edwards for “Eddie The Eagle” (ørnen). Han er sannsynligvis en av de dårligste skihopperne som noen gang har deltatt på et vinter-OL. Et kallenavn kan naturligvis også være en løsning, når det er tre andre i samme gjeng som har samme fornavn.

Men hva enn du gjør, så velg kallenavn på kjæresten din med omhu. Og med et kjærlig glimt i øyet.

Læs også: Derfor er det en god idé at betale for din datingprofil

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.