Dette bør alle single vite om nettdating

I dagens moderne verden har de fleste kontaktannonser blitt byttet ut med internett. Man kan si at det før i tiden var veldig merkelig å date på denne måten, men før nettet kom på banen var det mange som fant hverandre under den "personlige" spalten i avisene. Her kunne man skrive et par linjer om seg selv, hva slags person man var, hva man lengtet etter - akkurat slik som på nettdating. Eneste forskjellen er at slike annonser var mer kortfattet og ble gjerne offentliggjort under bildeannonsene. Det var også ofte anonymt. En sekretær i avisens redaksjon hadde deretter ansvaret for henvendelsene, og sørget for å videresende brevene.

Sangeren Bjarne “Liller” Pedersen fra Papa Bue`s Viking Jazzband spilte inn en kjempehit i 1979 og solgte over 100.000 plater med “Ensom dame 40 år” - eller “Billet mrk” som sangen faktisk heter. Den malte et kjærlig bilde av datidens “prøv lykken med dating” og stortsett alle kunne sangen utenat. Likevel ble det å skrive eller reflektere via kontaktannonser sett på som en kjærlighetsklisje. En middelaldrende, fraskilt kvinne som jobbet på en avisredaksjon på begynnelsen av 1980-tallet, la merke til dette og hadde fått nok av at kollegene hennes ertet henne fordi hun hadde lagt inn en kontaktannonse i samme avis som hun var ansatt i.

– Jeg har fått den søsteste kjæresten. Han jobber innenfor finans og vi hadde aldri hatt en sjanse ute i det virkelige liv. “Våre veier ble aldri krysset”, forklarte hun og fikk lukket munnen på sine kolleger. Kvinnen og bankmannen giftet seg like etter og levde lykkelig resten av livet…

Hvis du skal være helt ærlig nå, henger det fortsatt igjen gamle fordommer om kontaktannonser i bevisstheten din?

Er du ofte en smule skeptisk til ideen om å kontakte hverandre gjennom mediene? På den tiden var det aviser, nå er det via nettet. Synes du det er for merkelig, desperat å finne likesinnede på denne måten? Klarer du ikke å identifisere deg med slike mennesker? Hvis dette er din normale tankegang, anbefaler vi deg om å snu tankegangen og gi nettdating en ny sjanse!

Img
Succesraten på nettet er langt højere, end hvis du satster på at møde dit livs udkårne i nattelivet. Modelfoto: iStock

Over 320.000 nordmenn bruker nettdating. Da snakker vi om nordmenn i alle aldersgrupper og fra alle sosiale kretser. Suksessen er langt høyere med nettdating, enn hvis du satser på å møte din utkårede ute på byen, på folkebiblioteket eller på treningsenteret. Dette passer spesielt for de som ikke er like ung og spreke, som de en gang var, og for de som heller ikke har tid eller lyst til å utforske nye fritidsinteresser eller svinge hoftene hele natten på de lokale utestedene.

Dersom du trenger flere overbevisende argumenter har vi ramset opp 5 gode grunner til hvorfor du bør oprette en profil på JustKiss.

1. Effektiv matchmaking

Ute i det virkelige liv skal det litt av lykketreff til for å møte en, som du umiddelbart føler deg tiltrukket av. Og dersom det skulle skje, må du ofte svømme igjennom et hav av spørsmål: Er han eller hun i det hele tatt singel? Har vi noe til felles, hva med barn? Kommer hun til å lytte til jazz, eller er han allergisk mot hunden min? Med vår unike matchmaking teknologi vil du raskt få de riktige menneskene servert i fanget ditt, uten at du trenger å være i en pinlig situasjon, at du føler deg for sjenert, pågående eller at du tråkker utenfor din komfortsone.

2. Du har ikke all verdens tid og penger

Kanskje har du vært på jobb hele dagen eller uken og trenger å slappe av? Da er det ikke optimalt å kaste seg ut i selskap - og nattlivet og vise seg fra sin mest vitale og bedårende side. Med nettdating derimot sitter du hjemme i ro og mak og skriver med interesserte og forhåpentligvis interessante menn og kvinner, som ønsker å komme i kontakt med andre mennesker. Ikke gjennom et treningsstudio fult av en svett, mindre folkemengde på et av byens mange steder. Og sist men ikke minst, vil du ikke angre på at du også fikk brent av (for) mye penger på kafeer eller barer.

Det betyr ikke at du må sitte hjemme i sofaen med joggebukse og gårsdagens hårfrisyre. Du kan selvfølgelig pynte deg litt, selvom det er en nettdate.

3. Bryt ut av ensomheten

Hvis du er 50+ og savner en partner, har det mest sannsynlig vært noen i livet ditt tidligere. Har du nettopp blitt skilt? Har du vært rammet av en tragedie og mistet din kjære? Både skilsmisser og dødsfall er livsendrende hendelser som gjør at vi noen ganger går oss vill på veien.

"Fortell dem at du vil ha ensomheten ut av livet ditt"

I løpet av de siste 10-15 årene har det skjedd en fordobling av skilsmisser blant ektepar over 60 år, det er svært mange som ender opp alene når de blir eldre. Men når er det forsent i livet? Ingen av oss vet jo hvor lenge vi er her, så hvorfor ikke gjøre en innsats for å leve så lykkelig som mulig? Du er kanskje bekymret over hvordan dine nærmeste vil reagere, hvis du begynner å date? Hvis du får en ny kjæreste? og det KAN være vanskelig for (selv voksne) barn, når mor eller far plutselig er forelsket i en “utenfra”.

Det beste rådet er å snakke om det. Fortell dem og resten av familien og alle vennene dine at du vil ha ensomheten ut av livet ditt. Alle som elsker deg, vil ønske det beste for deg.

4. Det du kan gjøre på første date

En ting er å skrive med en søt kvinne eller mann - noe annet er å skulle møtes i det virkelige liv. Og selv om du ikke lenger er en vårhare, kan det fort skje at du vil rødme i kinnene fordi du skal på date. Blir det en suksess? Hva om det ikke oppstår en eneste gnist? Hva om du ikke finner noe interessant å si under daten?

Du kan komme unna en hvilken som helst pinlig situasjon ved å velge de riktige omgivelsene på den første daten. For eksempel, er det en god ide å gjøre noe sammen. Spille bowling, gå på loppemarked, oppleve livet nede ved havnen eller besøke en zoologisk hage, hvor det alltid er mye spennende å se. På denne måten går du ikke tom for samtaleemner, og skulle det vise seg at dere ikke er en så god match, så har dere likevel gjort noe interessant. Og forhåpentligvis noe gøy. Humor er en viktig ingrediens på en date, og skulle du ikke like å være den naturlige morsomme typen som har lett for å komme med noen gullkorn, vil du sannsynligvis le av noe eller med noen uansett. Ikke?

Har du bruk for mer inspirasjon? Vi har samlet 18 gode dating ideer, som med garanti vil føre dere tettere sammen.

5. Mange års erfaring

Med nettets brede fenomen “nettdating”, spredde det seg raskt fra tusenårskiftet, og i Danmark har single.dk vært med siden 1999. Vi har altså 20 års erfaring i å hjelpe mennesker med å finne den riktige partneren. Vårt slogan er “Ta kjærligheten seriøst”, og vi gjør vårt ytterste for å leve opptil det hver eneste dag. Vi holder fokuset på kjærlighet, harmoni og det langvarige parforholdet, og legger vekt på kvalitet over kvantitet for den enkelte bruker. Vi vet godt at du ikke er på jakt etter en likegyldig og følelsesmessig utmattende flørt. Derfor har vi bygget en unik matchmaker-teknologi, som matcher deg med andre single på personlighet, livsstil, humor og fremtidsdrøm. På den måten kommer du i kontakt med mennesker du passer perfekt sammen med.

I følge en amerikansk forsker er par som møter hverandre på nettet og gifter seg, lykkeligere i deres ekteskap enn folk som har møtt hverandre andre steder. Vi håper selvfølgelig at dette er fordi det er enklere å finne den du har mest til felles med, og passer best med på datingsider.

Og kanskje er brukerne mer målrettet og klare for et seriøst forhold enn andre single, og derfor blir de mer lykkelige sammen? Uansett forklaring er det enda en god grunn til å lete etter kjærligheten på en datingside.

Img
Modelfoto: iStock


Emma fra JustKiss

La meg hjelpe deg med å finne den rette ❤️

Er du mann eller kvinne?

Beklager, dette nettstedet bruker funksjoner som nettleseren din ikke støtter.

Oppgrader til en nyere versjon av Firefox, Chrome, Safari eller Edge, så er du klar.