Derfor tiltrekkes kvinner av menn med hunder

Vov vov wau!! Hvis du er mann og har hund, kommer du mye lettere i kontakt med kvinner, enn hvis du prøver deg uten den sjarmerende firbente hjelperen. Vil du vite hvorfor?

Emma Johannson
Forfatter

Har en mann med hund lettere for å få nr til en kvinne, enn en mann uten hund? Ja, det har han. Og det er bare en av flere fordeler som menneskets beste venn baner vei for når det handler om å tiltrekke seg kvinner.

To franske psykologer gjorde for noen år siden et lite eksperiment. De bad en 20-årig mann om å stoppe forskjellige kvinner på gaten. Fyren så bra ut og var kledd i nøytrale jeans og en t-skjorte. Han skulle presentere seg selv og si at han synes at kvinnen var pen og deretter spørre om han kunne kontakte henne og invitere henne på en drink senere. Rundt 9 pct. av de kvinnene han henvendte seg til ga han nummeret sitt. Men så ga psykologene han en hund. Og vips så steg det til over 28 pct. Altså tre ganger så høy suksessrate.

For en søt hund du har

Men selv uten å være en del av et fransk forsøk hvor man inviterer på drinker, kommer man lettere i kontakt med andre når man har med seg en hund. Det er nemlig helt innafor å kommentere en hund. “For en søt hund du har” er noe vilt fremmede kan finne på å si til en hundeeier uten problemer. Men hva sier man til et tilfeldig menneske uten hund? “Deilig vær i dag”? Men hva hvis det ikke er fint vær?

Læs også: Holder du på å miste tålmodigheten når det kommer til å finne deg en kjæreste?

Sosial og vennlig

Hunden er altså en universalnøkkel hvis man vil vil starte en samtale. Dessuten hjelper den selv med å fremme den videre kommunikasjonen. Den lukter på andre hunder på veien og på enden av båndet står eieren og man må finne på noe å si til hverandre. Det kan godt utfordre og styrke folks sosiale kompetanse.

Forskning underbygger at vi mennesker er mer hjelpsomme og engasjerte i andre når vi har med oss hund. Vi oppfatter (med sjeldne unntak) hundeeiere som vennlige, og en internasjonal datingtjeneste iverksatte en undersøkelse blant brukerne sine: Fikk de mer oppmerksomhet hvis de hadde kjæledyr? Dét gjorde de, og interessant nok ga hunder langt større tiltrekningskraft enn katter. Spesielt hos menn.

Et visst ansvar

Når man har hund vet man at ens egne behov noen ganger må vike for hundens. En hund krever tålmodighet og tåleranse. Den må trenes, luftes og lekes med. Som valp kan den finne på å tygge i stykker sko. Man må gå ut ifra at en mann med hund har tålmodighet og i det hele tatt er ansvarlig og innstilt på å forplikte seg. Det er stort sett de samme egenskapene som kvinner setter pris på hos en kjæreste - for ikke å snakke om potensielle fedre til deres kommende barn. Men selv om det ikke er snakk om å stifte familie enda, er det å være omsorgsfull tiltrekkende.

Frisk, sprek og utholdende

Risikoen for stress, depresjon og til og med hjerteinfarkt reduseres med en hund i huset. Det henger trolig sammen med at man som hundeeier er tvunget til å gå ut hver dag, så frisk luft og mosjon blir en del av livsstilen. Mannen med hunden er fysisk aktiv og holder seg altså med stor sannsynlighet frisk, sprek - og utholdende. Og de fleste kvinner vil si at energiske menn vinner over de late. Både dag og natt.

Læs også: Derfor er det en god idé å betale for din datingprofil

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.