Derfor hekter han raskt av kroken

Det finnes icebreakers – ord og handlinger, som løfter stemningen på en ny date, og det finnes dealbreakers. Her er 10 grunner til at han raskt hekter av kroken. Vi kan kalle det din not-to-do-liste for å få suksess.

Emma Johannson
Forfatter

Kjenner du til uttrykket ‘do not try this at home’? De dukker vanligvis opp i forkant av amerikanske videoer av våghalser som sjonglerer med brennende fakler, stikker hodet i en bikube og utfører andre halsbrekkende stunts. Med en liten omskrivning kan advarselen også brukes i nettdating: Ikke gjør dette på første date. Disse ti punktene fortjener å være på toppen av din not-to-do-liste.

1. En uskyldig omskriving av sannheten

Det finnes ikke noe slikt. Enten er noe er sant eller så er det usant, og ingen er tiltrukket av uærlige mennesker. Enhver form for uoppriktighet som eksponeres på første date (og neste og neste og neste), vil være en klar dealbreaker. Allikevel fristes mange til å pynte litt på sannheten - for eksempel når det gjelder alder. Men de fleste vil konkludere med at hvis hun kan lyve om små ting, kan hun også lyve om store...

2. Underprioritert hygiene

Aldri før har vi vasket hendene våre og spritet så mye som vi gjør nå. Men hygiene er mer enn rene hender. Det kan muligens ikke anses som ekte cowboy-macho, dersom daten har rene negler, sko og lukter av blomster, men nå er det ikke så mange cowboyer. Og mange andre menn gjør det. Bryr seg om det. For ikke å nevne hastigheten for deres retrett etter møtet med underprioritert hårpleie og tannhygiene.

3. Utroskap trumfer på not-to-do-listen

Noen mennesker har det helt greit med et åpent forhold. Men ikke så mange. Utroskap er et klart trumfkort i spillet for å ødelegge et forhold – selv relativt tidlig i datingforløpet, hvor man må kunne argumentere for at det enda ikke er snakk om et forhold. De fleste menn vil ha kvinnen for seg selv. Og… Vice versa!

4. Ikke stå i røyk og hamp

Ok, dette punktet gjelder ikke alle (alle punktene har utvilsomt unntak), men tobakkspust og nikotinfingre er ikke sexy i dette århundret. Heller ikke annet misbruk. Det er en usunn, stinkende og kostbar vane å røyke. Beklager hvis jeg tråkker på følelsene til noen røykere her, men det er finnes studier som viser at de fleste som går på date med røykere har en hemmelig agenda for å få dem til å slutte. Men å innlede et forhold med å ville endre på noen..? Din røykfrie date vil sannsynligvis bare gå på en ny date. Med en ny date.

5. Dramaqueen i ensom majestet

Hvis det er altfor mye drama rundt deg - f.eks. trøbbel i familien, på jobben og spesielt med din ekskjæreste, er det selvfølgelig trist, men det er også slitsomt for en utenforstående som skal bli kjent med deg. På samme måte som det er slitsomt hvis det egentlig ikke er så mye oppstyr, men du har en tendens til å overdramatisere. Det vil raskt tappe de fleste nye bekjentskaper for energi og du vil ende opp med å stå igjen som en ensom dramaqueen.

6. Comme ci, comme ça

... Er fransk og betyr omtrent la-la: Den ene er like god som den andre. Men kvinner som ikke tar et synspunkt og har en holdning, mister raskt menns interesse. Det er mye mer swung og sexappeal over en kvinne som har en viss drive og tør å si sine meninger. Det er ikke det samme som å være påståelig, for den egenskapen kan raskt få ham til å forsvinne ut døren.

7. Tankeleseren

Har du prøvd å fortelle noe og så blitt avbrutt med et "det du mener er"? Det er bare så irriterende når andre antar at de vet hva du ønsker å si og ender opp med å si det for deg. Dersom du gjør det på en date, vil mannen over deg raskt få et anstrengt ansiktsuttrykk. Med et snev av usikkerhet, kan det være at tanken slår ned i ham: Tenk om hun virkelig er tankeleser!

8. Og vice versa…

Samtidig som punkt 7 er en dealbreaker, er det motsatte definitivt sant dersom du tror daten din er en tankeleser og du forventer at han skal være i stand til å finne ut hvorfor du henger med nebbet. Da er det bedre å starte på nytt! Hvis du er opprørt over noe, minn deg selv på at han ikke simsalabim på magisk vis kan finne ut hvorfor. Si ifra. Ellers risiker du at daten over.

9. Uansvarlig med penger

Shopaholikere har fest, samtidig som kredittkortet flyr lavt over terminalene. Men dersom daten din setter pris på orden i pengesakene sine, så bør du ikke forvente at han vil ha deg i livet sitt, dersom du betrakter husleien som en uforutsett utgift. Økonomisk uansvarlighet og og gjeld er definitivt ikke målet for mange.

10. Ikke kaldt, ikke for varmt

Menn liker utfordringer. Men hvis de skal kjempe seg gjennom en iskald rustning fordi du ønsker å sørge for at de forstår at du ikke er lett på tråden, men tvert imot nesten er uoppnåelig, så kan det være at de bare gir opp. For mye selvbevissthet og overlegenhet kan lett bli en dealbreaker. Men det motsatte er ikke icebreaker. Det må heller ikke være for lett å få deg. Så ikke for kaldt og ikke for varmt. Kanskje bare til den lune siden? 😉

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.