70 datingtips fra A til Å

Skal den neste daten din være over den klassiske koppen med kaffen, eller har du lyst til å gjøre noe morsommere, mer energisk eller romantisk? Bli inspirert av alle disse originale idéene, som vi har listet opp for deg i alfabetisk rekkefølge.

Emma Johannson
Forfatter

Mangler du inspirasjon til din neste date? Det finnes et hav av muligheter utenom den klassiske koppen med kaffe på kafé. Bli inspirert til å gjøre noe nytt og annerledes, som kan gjøre møtet deres fylt med energi og romantikk. Vi har listet opp 70 forslag i alfabetisk rekkefølge.

A

Besøk et akvarium, det er både underholdende og avstressende å gå rundt i akvariet. Arkadespill: Sjekk om daten din er like interessert i å spille som det du er.

B

Bowling er gøy hvis man kan se bort ifra de stygge skoene man må ha på. Dere kan også dra videre på bar. Det finnes kaféer som har brettspill: Backgammon, sjakk, domino... Man kan også dra og besøke et branntårn, hvor utsikten når man kommer på toppen er fantastisk. Book dere inn på en av de flytende badstuene som ligger rundt omkring, og ta et forfriskende bad samtidig.

C

Hvis en candlelight dinner er for mye, så dra på sykkeltur og putt noe godt i kurven, snacks eller kanskje til og med noen to-go-cocktails. Et comedy show kunne også vært en mulighet for å få en humørfylt date.

D

Puss skoene og dra ut for å danse! F. eks. dra en tur på Heidi´s bier bar, der danseglade mennesker kan ta seg en fest. Den finnes flere steder i landet, og musikken man danser til er gamle slagere og aktuelle hits, men hverken rock eller tecno. En nostalgisk date kan være å dra på drive-in-kino eller hva med å heise opp en drage i vinden?

E

Escape-rooms har kommet i de fleste større byer og krever oppfinnsomhet og samarbeid. En date her er ikke like lett å avslutte, hvis man ikke klarer å løse gåten som gir deg tilgang til nøkkelen ut i frihet. Dra på eventyr i naturen, f. eks. et sted der det er ruiner etter noe.

Læs også: 6 tips som gjør datingen din morsom og suksessfull

F

Dra ut på fisketur og se om dere klarer å få noe på kroken! Man trenger ikke være hobbyfisker fra før, men sjekk hvordan være er meldt. Vind og bølger kan ødelegge en hvilken som helst magefølelse. Eller besøk en fornøyelsespark.

G

Geocaching er en skattejakt hvor man med mobilen sin finner "skatter" som er plassert rundt omkring. Typisk er skatten (catchen) lagt inn i en vanntett beholder med en loggbok og evt. forskjellige ubetydelige gaver i. Idéen er at man skal finne catchen,cskrive i loggboken og ta noen av tingene og legge igjen noe annet. Man logger besøket sitt på geocaching.com, så utleggeren og alle andre kan se at man har vært der, men man vet ikke med hvem😉. Hvis dere har konkurranseinnstinkt kan det være gøy å ta noen runder med gokart.

H

Finn et morsomt sted som har happy hour, prøv et hopp i havet – eller dra på hesteveddeløp.

Man trenger hverken å skjønne seg på hester eller på hvordan man spiller på dem for å ha det gøy på travbanen, hvor stemningen av fart og spenning er smittende.

I

La en iskiosk være målet for daten deres. Noen dater også på Ikea, der kan man jo få oppklart om dere har samme stil når det kommer til interiør... Der kan man jo også ta seg en matbit eller få seg en is.

J

I november/desember er det romantisk å dra på et julemarked. Hvis begge liker å trene, kan en rolig joggetur få pulsen opp på en date. På sommeren kan man ta turen innom selvplukk av jordbær.

K

Er det en film begge to gjerne skulle sett? Ta en matbit på f. eks. et sted de selger streetfood og dra videre på kino. Kaffe - den var enkel! Men hva med en rotur i kano eller kajak? Eller dra på en kunstutstilling? Hva med å være litt kreative og f. eks dra på paint´n´sip, hvor dere kan male samtidig som dere kan få dere noe godt i glasset. Det går også an å dra et sted man kan lage keramikk eller lære seg å skrive kalligrafi?

L

Hvem vet om dere kanskje finner det dere mangler på det lokale loppemarkedet? Noe roligere og romantisk er å sette seg rundt et leirbål - eller besøke et lokalhistorisk arkiv og se hvordan området så ut for 100 år siden.

M

Det er sommer og sesong for minigolf. Skal det være mer kulturelt, kan dere dra på et museum. Er dere en god match? På nettet kan dere finne en rekker spørsmål som dere skal stille hverandre.

N

Vær turister i deres eget nabolag. Mon tro det ikke finnes noen uutforskede steder i byen? En nattklubb? Ellers er det jo naturen som er i nærheten.

Les også: Derfor tiltrekkes kvinner av menn med hunder

O

Kan dere bli fristet av en ostefondue? Det er en sveitsisk rett bestående av smeltet ost som man dypper brødet i ved hjelp av lange gafler - og så hører det jo god vin til det! Det er litt oldschool, men hvorfor ikke?

P

Oldschool er det også å pusle puslespill, men samtalen flyter lett hvis man leter etter en brikke med noe grønt i... En tur på et planetarium er en fin kombinasjon av noe romantisk (med stjernene på himmelen) og noe lærerikt. En piknik kan også bli en fin date. Eller en tur ut på paddleboard.

Q

Det er ikke mange dating idéer som starter på q, men quiz kan man jo lett kaste seg over. Det kan være alt fra intim par-quiz til en quiz man finner i avisen eller Bezzerwizzer.

R

Rulleskøyter og ridning? Ingen av forslagene er vel akkurat standard dating idéer, men å møtes på restaurant er jo definitivt det.

S

Dra på skogstur og finn et shelter eller gapahuk, som er et åpent byggverk av tre, hvor man kan være i ly for vær og vind. Stolpejakt er en mulighet hvis man liker å være utendørs. Stranden er også et velegnet sted for en date - året rundt og faktisk heller litt utenfor sesong enn når stranden er stappfull. En veldig romantisk date er etter mørkets frembrudd, når himmelen er helt klar og fylt med stjerner.

T

Tretopp-klatring er en veldig morsom og annerledes opplevelse. Sikkerheten er godt ivaretatt som gjør det trygt å være “Me Tarzan – you Jane", men du er nesten garantert at det kiler i magen allikevel. En annerledes avslappende (men også utfordrende) aktivitet er å melde seg på et Tai Chi kurs. Eller bare finne en video på youtube og dra til en passende park med gress.

U

Finn et utsiktspunkt - det finnes stort sett utsiktspunkter over alt i landet, selv om det ikke er de mest kjente. Et raskt googlesøk på "utsiktspunkter i nærheten" kan hjelpe deg på vei hvis du ikke allerede vet om noen.

V

Kan du noe om vin - annet enn at du kan å nyte et glass eller to? Vinsmaking, der man lærer litt om vinbønder, druer, de forskjellige typene vin som finnes - og så får man smake på noen av de. Det kan være en fin opplevelse på date. Eller hvorfor ikke gå ned Memory Lane og dra innom en platebutikk som selger gamle vinylplater? Husker du hvilke plater som var favorittene dine, som snurret på grammofonen en gang på 80 tallet, før walkman, CD og MP3 var oppfunnet? Selv hvis du er for ung til å huske annet enn digital lyd, er det noe ved det å utforske gamle og klassiske titler. Salget av vinylplater er ganske utbredt, så muligens ett eller annet sted inne i butikken finner dere kanskje deres sang.

W

Ta daten i et boblebad og nyt et par timer med wellness. Det er selvfølgelig ikke alle som er like interessert i å få avslørt hele anatomipakken på første date. Forhåpentligvis blir første date til flere...

X

Sett et X ved kjærligheten: Skriv ned alle (nesten alle) idéene du har fått her på noen kort, og legg de med baksiden opp. Be daten din om og å sette et kryss på et av kortene - snu det rundt og se hva dere skal gjøre. Med krysset er avtalen mer bindende.

Y

Yoga kan gjøres på mange forskjellige måter. Utendørs, innendørs, hot, naken, alene eller i en gruppe. Kanskje heller ikke det mest opplagte på første date, men det er jo viktig å ha fokus på kropp og helse, ikke sant?

Z

Zoologisk hage eller dyrehage som det også heter, byr på en overflod av inntrykk og samtaleemner, så med mindre en av dere er veldig motstander av å ha dyr i bur, er en liten vandretur her veldig hyggelig.

Æ

Ærfugl, eller fugler generelt. Ta med dere kikkerten, dra ut i naturen og se på fugler. Kanskje dere får andre ting i kikkerten også 😉.

Ø

Det finnes en haug av mikrobryggerier, og mange brygghus tilbyr ølsmaking og omvisninger. Et iskaldt glass med skummelde øl er absolutt ikke en dårlig start på et nytt bekjentskap

Å

Åh, det å åpne en flaske årgangsvin og dele den med en tiltrekkende date. Er ikke det en helt åpenlyst god idé?

Sånn finner du en kjæreste i 2022

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.