7 spørsmål du skal stille deg selv hvis du tror det er vanskelig å finne en kjæreste på nettet

Er det noe som holder deg tilbake fra å ta steget ut i nettdating-verdenen? Er det fordommer, følelser eller fakta? Prøv å svare ærlig på disse spørsmålene, de vil hjelpe deg å komme raskt igang.

Emma Johannson
Forfatter

Hva er det første du tenker på når det kommer til å finne en kjæreste på nettet? At det er utrygt? At en eller annen gal mann skal begynne å stalke deg - eller at det er pinlig? At du ikke vil at dine foreldre, barn, venninner, kolleger skal få vite noe dersom du oppretter en profil?

Det er faktisk veldig mange som har hatt suksess med å finne kjærligheten via nettet. Faktisk så mange at du sikkert selv kjenner noen det har lyktes for? Hvorfor skal det ikke fungere for deg da?

Still deg selv disse 7 spørsmålene, hvis du fortsatt tviler:

1. Hvordan trives jeg med å være singel?

Spesielt hvis du føler deg ensom - kanskje ikke hele tiden, men ofte ikke er veldig komfortabel med å være alene, da er nettdating noe å sterkt vurdere. Nettdating handler først og fremst om å finne kjærligheten, men du kan ha mange opplevelser underveis og møte forskjellige mennesker, du ellers aldri ville ha møtt. Så prosessen i seg selv kan gjøre livet ditt mer fargerikt. Og du behøver ikke fremstå perfekt på date heller. Faktisk blir du mer interessant å gå ut med, hvis du har noe unikt ved deg selv. Så gjør noe nytt, og ikke la det avhenge om du er singel eller ikke.

2. Tenker jeg automatisk på sex, når jeg tenker på nettdating?

I dag finnes det utallige tjenester for brukere som kun er interessert i sex. Slike sider og apper er lurt å legge bort, spesielt hvis du er fokusert på å finne en kjæreste og ikke vil ha uforpliktende sex. Akkurat nå er du på JustKiss og vårt motto er, at vi tar kjærligheten seriøst. Vi vil hjelpe deg å finne en å dele tilværelsen med.

3. Liker jeg å gå ut alene?

Tanken om å sitte ute på en kafè eller i en bar i ditt eget selskap, hva føler du om dette? Mange av oss finner det mindre komfortabelt å gå ut alene, selv om man tar følge med venner og bekjente, er det ikke sikkert at vi møter noen som har et kjæreste-potensiale. Ofte dukker det opp en søt flørt. Eller en av disse fascinerende typene, som man, når alt kommer til stykket, aldri ville presentert for sin mor eller bestevenn… Det er faktisk veldig mye lettere å møte noen man allerede har chattet med. Dette fordi mange av de innledende spørsmålene allerede har blitt besvart via tastaturet.

4. Er det plass for romantikk i hverdagen min?

Mange av oss finner partnere på arbeidsplassen, men hva skal man gjøre dersom man som kvinne jobber med andre kvinner, eller må opptre som en mann på en mannsdominert arbeidsplass? I en travel hverdag der det ikke er mulig å møte noen, blir det vanskelig å danne et romantisk forhold. I dette tilfellet er nettet et glimrende alternativ for å starte jakten på kjærligheten.

5. Er de fleste i min omgangskrets gift eller i et forhold?

Føler du deg “utenfor” i vennekretsen, fordi du er den eneste som fortsatt er singel? Det trenger selvfølgelig ikke være det beste argumentet for å finne en kjæreste, for du skal jo også selv føle at du savner et menneske i livet ditt, men ved å gå på dater har du i det minste noe å fortelle dine venner. Spesielt når de spør hvordan helgen din var og du ikke vil innrømme at du spiste nok en middag med katten din.

6. Har jeg skiftet omgivelser?

Ja, i så fall håper vi at du vet det !! Men spøk til side: Selv om det er spennende å flytte til et helt nytt sted, kan det også være utfordrende på datingfronten. Hvordan møter man nye mennesker i nabolaget? Er det noen søte folk som bor i oppgangen eller borti veien? På nettet kan man komme i kontakt med andre i samme geografiske område, med samme interesser som matcher dine egne. Og dersom de ikke klarer å vekke varme følelser hos deg, kan det være at et godt grunnlag for nye vennskap?

7. Har jeg vurdert å nettdate en stund?

Hvis du aldri har prøvd nettdating, men har vurdert det en stund, er det på tide å gi det et forsøk. Jeg mener, det skader vel aldri å prøve? Og hva er det som kan skje? La nysgjerrigheten vinne og “dypp tåen i nettdating-bassenget” (for å gi deg et mer forsiktig bilde enn å foreslå at du kaster deg ut i det). Det er på tide å legge vekk tanken om at det er skamfullt eller pinlig å lete etter en kjæreste på nettet, det er en veldig gammeldags tankegang og vi er tross alt i 2020. Faktisk så starter ca. 4 av 10 forhold på nett.

Så skriv hei til noen – ikke nei til noen.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.