7 hemmelige tegn på at din date er interessert i deg

Tiltrukket eller ikke tiltrukket? Det er sjeldent man ikke kjenner på egne følelser på en ny date. Men hvordan gjennomskuer du hva den andre personen tenker? Det finnes helt lydløse tegn som avslører det.

Emma Johannson
Forfatter

Om sommeren er det lett nok: Du plukker en tusenfryd og peller av kronbladene en etter en: han/hun elsker meg, han/hun elsker meg ikke... En mer sesongnøytral og valid vei er å spørre direkte. Det faller bare ikke så naturlig på en ny date, gjør det vel? – Si meg, er jeg noe for deg? Men det er hemmelige, lydløse og helt sikre tegn som avslører om din date er tiltrukket av deg. Her kommer de 7 beste.

1. God øyekontakt

Hvis du ser et menneske du ikke liker, ser du bort! Det høres ut som nonsens, men det er sant. Hvis det skjer på gaten ser du kanskje på vedkommende igjen, men du kikker først vekk. Det er en refleks at vi ser bort fra noe eller noen som man ikke liker. På arbeidsplassen, i kontorlandskapet eller i kantinen unngår du å se på en kollega du ikke liker. Vi dveler derimot ved mennesker vi liker. Tar dem inn med blikket. Suger dem til oss. Det får nivået av lykkehormonet oxytocin til å stige, og dermed utvides pupillene våres. God øyekontakt er ikke å stirre ubehersket, men at daten din gjerne holder fast ved blikket ditt og at pupillene utvider seg, avslører interesse.

Les også: 7 små triks som booster kjemien på første date

2. Ingen ting må komme imellom

Hvis du og din date sitter ovenfor hverandre og han/hun begynner å flytte på salt og pepper, og hva ellers som står på bordet, er det et tegn på sympati og tiltrekning. Det skal være fri bane mellom dere, og selv servicet kan føles som en barriere. Står det kopper, glass og en blomstervase etc. mellom dere, betyr det ikke nødvendigvis at daten din ikke er interessert. Men et godt lite tegn er at han/hun gradvis flytter glasset eller koppen lengre ut til siden.

3. En oppmerksom lytter

Hvis din date er interesser og nysgjerrig etter å bli kjent med deg, ja da vil han/hun typisk lytte mere enn han/hun selv snakker. Det å ikke ha lyst til å si noe kan også være et tegn på manglende interesse, men isåfall vil det mest sannsynlighet avsløres i måten vedkommende lytter på. Men er daten din oppmerksom og engasjert i det du forteller, ja da skal du ikke se på det som noe negativt.

4. Speiler seg i deg.

Sympati får oss alle til å speile hverandre. Noen bruker speilings-metoden i forhandlinger og jobbsamtaler for å skape sympatien: Hvis samtalepartneren har et avslappet kroppsspråk, lener jeg meg også tilbake. Hvis vedkommende gestikulerer, gjør jeg også det… Underbevisstheten er som små mentale magneter når vi gjør det samme, så du kan prøve deg på en test. Sett deg på samme måte som daten din og etter en liten stund flytter du deg en smule. Hvis daten din følger etter deg, har vedkommende det trolig bra i ditt selskap.

5. Rekke ut

Vi liker å ta på mennesker. Det kan foregå ganske diskré, med et tilfeldig streif på armen, eller et lite klapp på skulderen, eller unnskyld! La meg fjerne det fnugget eller håret som sitter på armen din… Hvis du selv rekker ut og daten din viker unna, er dere tydeligvis ikke synkroniserte. Hvertfall ikke enda. Men ellers da? Prøv å rekke ut igjen, eller se om daten din gjøre det!

6. Lener seg i din retning

Vi har alle en intimgrense. En grense for hvor tett vi vil ha andre inn på oss, og den er veldig forskjellig fra person til person. Noen hater nærkontakt med folk de ikke kjenner, mens andre kan kjøre tog i rushtrafikken i Bankok uten å i det hele tatt blunke. Våres sinnstilstand flytter logisk nok på denne grensen. Hvis vi føler oss usikre eller redde, skal våres intimgrense være større enn hvis vi er komfortable med situasjonen. Når daten din lener seg inn mot deg er det et tegn på interesse. Hvertfall hvis dere sitter ansikt mot ansikt. Å vende skulderen eller siden til deg er et tegn på det motsatte, med mindre dere sitter ved siden av hverandre i f. eks. en bil eller i et tog.

7. Lar seg ikke distrahere og avbryter ikke

Fokuset. Er. På. Deg: Daten din lar seg ikke distrahere av noe som helst, men konsentrerer seg fult og helt om deg. Telefonen får lov til å vibrere i lommen, og hun/han har heller ikke travelt med å avbryte. Tvert imot. Kanskje til og med selv om han/hun opprinnelig ga et tidspunk på når daten måtte være ferdig. (Det er nemlig noen som bruker det som unnskyldning for å kunne forlate daten hvis det er en dårlig match).

Hvis du er oppmerksom på de usagte, men ofte tydelige tegnene, vil du fort få en idé om hvorvidt daten din er interessert i deg eller ikke. Tegnene hjelper deg til å ikke bli skuffet hvis alt går ad undas (for nå var du jo forberedt), men enda bedre, hjelper de deg til å stille klar fra start, så en god date blir enda bedre.

Vil du lese flere artikler om parforhold og online dating? KLIK HER 💗

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.