5 råd til deg som savner en kjæreste

Tror du på at kjærligheten kommer, hvis bare slutter å lete? Tro om igjen!

Emma Johannson
Forfatter

1. Tid og rom

Spørsmål: Hvis du ønsker å fullføre en halvmaraton eller servere hjemmelaget Beuf Bourguignon, hva gjør da?

Svar: Du setter av tid. For å trene, til å handle, til å forberede deg…

Konklusjon: Hvis din hverdag og kalender allerede finnes, så har du ikke tid til noe nytt, uansett om det er trening, kulinariske opplevelser eller en kjæreste. Gjør plass for nye mennesker og nye opplevelser. Prioriter datene dine.

2. Konkret - ikke kresen

Spørsmål: Ser alle vennene dine bra ut, eller er det noen som er langt fra vanlige idealer og anbefalt BMI-tall?

Svar: Kjemi og fysikk er to forskjellige størrelser. God kjemi mellom mennesker kan lett oppstå, selv om det ikke umiddelbart er en fysisk tiltrekning.

Konklusjon: Dating på nett kan gi følelsen av at det er utallige muligheter. Det kan hele tiden dukke opp noe bedre på skjermen, derfor har vi en tendens til å bli veldig selektive. Han må være høy, hun skal ha lyst hår osv. Vær spesifikk i forhold til for eksempel alder, geografi og interesser. Men ikke begrens mulighetene dine ved å bli mer og mer kresen.

3. Bli en bedre date

Spørsmål: Har du allerede avtalt en ny date, fordi du tidligere har blitt brent eller har andre dårlige erfaringer?

Svar: Hvis hele kroppsspråket ditt signaliserer at du er på vakt, så vil daten din kanskje oppfatte forbeholdet som at det er ham/henne du har noe imot. Tillit får det vanskelig her.

Konklusjon: Vær til stede. Fokuser på suksess og glede i stedet for å henge deg opp i feil, mangler og fiaskoer. Det er i fortiden. Det er alle overståtte forhold. Forresten, også de du var glad i. Å snakke om tidligere kjærester kan være fristende fordi det viser at man har vært ettertraktet før. La det ligge i starten.

4. Mot eller mistillit

Spørsmål: Vet du hva som skjer, som i stor grad avhenger av dine forventninger?

Svar: Pippi Langstrømpe sier at "jeg har aldri prøvd det før, så jeg klarer det sikkert". Hun er modig og stoler på sine egne ressurser, derfor er alt mulig.

Konklusjon: Det finnes et begrep som kalles en selvoppfyllende profeti, og mye forskning viser at hvis du har positive forventninger, vil du lettere få enn positiv effekt enn hvis du har fordommer. Så vis mot - ikke mistillit.

5. Keep it simple

Spørsmål: Har du en tendens til å bli nervøs når du skal møte en ny person?

Svar: Det kan gå bra eller det kan gå dårlig - egentlig er det ikke så mye å være bekymret for.

Konklusjon: Hvis du legger for mange følelser i din første dater risikerer du at du vil oppleve dem som slitsomme  i stedet for inspirerende. Så "keep it simple" både innvendig og utvendig. Lat som om du bare har en avtale med en kollega eller en nabo. Du er ute etter å bli kjent med en ny person, og så må det vise seg, hva som skjer. Og på utsiden: Den første daten skal ikke være en langsiktig affære, som kan være vanskelig å avbryte. Ta en rask kopp kaffe et sentralt sted– og igjen: Så må det vise seg, hva som skjer.

Les også: Er du trist eller tilpas som single? Lad ikke dine tanker begrænse din dating

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.