10 klassiske feil som ødelegger kjærlighetslivet ditt

Ikke la tullete feil ødelegge sjansene dine for å finne mannen eller kvinnen du drømmer om. Her kommer online datings 10 typiske snubletråder - og hva du heller skal gjøre.

Emma Johannson
Forfatter

Når vi går blant folk, følger vi en haug med regler. Vi stopper på rødt lys, vi tar hensyn, gir plass… Kjører på høyre side av veien. Det er ganske enkelt. Når vi går inn på datingmarkedet, er det ikke et tilsvarende sett med paragrafer som hjelper oss med å navigere. Her må vi stole på intuisjonen og magefølelsen vår og lene oss på erfaringer – eller kanskje andres erfaringer. Men det betyr ikke at det er en konkret vei til suksess – eller til blindveier.

Dine sjanser for å få den rette til å falle for deg er best hvis du selv unngår å snuble i disse 10 – ganske vanlige – feilene.

1. Du har ikke et mål

Den første snubletråden er passivitet. Du avventer. Noen må vel dukke opp og vise interesse? Du ser på skjermen foran deg som en scene der handlinger utspiller seg, og du er publikum. Vært aktiv i stedet. Hvordan ser du for deg at din kommende kjæreste skal være? Hva setter du pris på hos andre? Når du har et rimelig klart bilde av hvilken type person du savner, unngår du forvirring og ubesluttsomhet og unødvendige omveier med dater som ikke er en match. Med et tydelig mål finner du rett og slett fortere den rette.

2. Du vil ikke være alene

“Needy” er et banneord i online dating. De aller fleste blir skremt bort når de dater et menneske som er alt for på, fordi de absolutt ikke vil være alene. Men det blir fort for overveldende hvis du sender meldinger i hytt og pine eller bestiller langstilkede roser etter første date. Ta heller et dypt innpust og nyt ditt eget selskap.

3. Du sammenligner alle med eksen din

Det er muligens underbevisstheten din som spiller deg et puss, hvis du drar paralleller mellom din nye date og gamle kjæreste. Men sammenligninger er det ikke hold i. Spør heller deg selv om du føler deg bedre i det nye selskapet? Og hvorfor? Hvilke kvaliteter har han eller hun som gjør deg glad?

4. Du fokuserer på det som er feil i stedet for det som er bra

Har du en liste med plusser og minuser når du dater? I såfall kommer du fort til å fokusere på det som er galt, i stedet for det som er bra. Det gjør det omtrent umulig å oppnå suksess. En bedre vei er å konsentrere seg om å være tilstede og være imøtekommende.

5. Du later som i stedet for å være tilstede

Du føler at du er litt for kjedelig og fristes til å pynte litt på sannheten? Hvis det betyr at du drar til frisøren og kjøper deg noen nye klær er det helt greit, men hvis det betyr at du overdriver eller enda verre, lyver (F. eks om alderen din eller hva du driver med), så blir du ganske utroverdig. Vær tilstede i stedet for å late som om du er interessert i opera og windsurfing, hvis du i virkeligheten helst vil ligge på sofaen og høre på P4. Vær deg selv.

Læs også: Sånn følger du opp etter deres første date

6. Du tror du kan endre på noen

Vi hører det hele tiden: Man kan ikke endre et annet menneske. Allikevel tror vi gang på gang at det finnes unntagelser. At vi selvfølgelig er i stand til å endre noen til å bli det vi drømmer om. Finn heller frem realitetssansen. I de aller fleste tilfellene gjelder regelen om at du får hva du ser. Og ikke en gang sikkert det heller, for de fleste av oss gjør vårt beste for å vise oss fra vår beste side på en ny date. “Hverdagsutgaven” av oss kan altså godt vise seg å være litt mindre fargerik.

7. Du dater en av gangen - eller alt for mange

Når du har begynt å date online, kan det skje det at du enten får øye på et enkelt menneske du velger å satse alt på, eller at du kaster deg over alt for mange på en gang. Ingen av delene er en lur strategi. Mens du dater har du ikke lovet noen noe, og du står fritt til å møte andre. På den måten blir du ikke rykket tilbake til start hvis daten din trekker seg. Hvis du derimot dater ganske mange, er det stor risiko for at du aldri blir ordentlig kjent med noen av dem. Det blir for overfladisk. Gå heller ut med noen få, som du faktisk helt reelt har lyst til å møte.

8. Du er for opptatt

Akkurat som punkt 2 kommer du fort til å fremstå som overivrig, hvis du er for opptatt med å prøve å få deg og daten din til å bli et par. F. eks. ved å snakke om mange personlige ting på første date - om eksen din eller problemer i familien din eller andre sårbare emner som kan få fremmede mennesker til å føre seg trukket inn i ditt privatliv mot deres vilje. Det er ikke nødvendigvis plass til fortrolighet selv om man nyter en kopp kaffe etter å ha skrevet sammen i en liten stund. Keep it simple i starten.

9. Du har for lave tanker om deg selv

Hvem har ikke møtt den der storskrytende typen som (ifølge seg selv) klarer alt, og som nyter sitt eget selskap og speilbilde? Man går fort lei… Men det motsatte er heller ikke bra. Alle negative tanker om at du er for tjukk, for gammel, feil… Spenner ben på datingen din. Finn en mental pidestall og stell deg på den. Ingen er for gode for deg!

10. Du ser kun det du vil se

Åh, du vil så gjerne. Drømmer om at den rette dukker opp. Men mange av oss tar på skylapper når vi vil ha drømmene våre oppfylt. Ignorerer de røde varsellampene. Men les også det med liten skrift i følelsesregisteret ditt. Sitter det en liten gnagende tanke der, så få de frem. Endrer daten din planene deres i siste sekund, igjen og igjen? Er han/hun tilbakeholden med å fortelle om seg selv - eller gjerrig? Blir fort irritabel? Hvis du vet med seg selv at det er noe du ikke kan akseptere, så innse at det ikke er her drømmen din går i oppfyllelse. Det vil være et annet sted på en ny date.

Læs også: Derfor er det en god idé å betale for din datingprofil 

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.